VIDEO: Pe autostrada Sebeș-Turda, la viitorul nod rutier Sebeș, lucrări la terasament în apropierea sensului giratoriu
Lucrările la viitorul nod rutier Sebeș al autostrăzii A10, denumit și „autostrada în autostradă” datorită complexității sale, întrucât vor fi patru bretele mari, cu două benzi pe sens și două bretele mici cu câte o bandă pe sens, toate însumând 14, 5 km, înaintează foarte greoi.
În partea dinspre Sibiu, nu departe de Râpa Roșie, antreprenorul nu a început nici măcar lucrările de decopertare, dincolo de autostrada A1, în schimb nu departe de primul sens giratoriul de la Lancrăm, a început să se ridice terasamentul chiar dacă lucrările sunt în formă incipientă.
În acestă zonă vor fi construite cele două bretele mari care continuă dincolo de râul Sebeș spre Râpa Roșie și două bretele mici care vor lega autostrada A10 de Sebeș și implicit de A1 sau DN prin sensurile giratorii.
În partea spre Vințișoara- Deva, se lucrează și dincolo de A1, dar fără să fie vizibile progrese notabile.
La jumătatea Lancrămului, la locul numit Calea Vacii, a fost suprabetonată supratraversarea. Lucrările la nodul rutier Sebeș avansează greoi, progresele fiind destul de mici și cel mai probabil, dacă nu se va lucra într-un ritm mai susținut, nu va fi terminat în totalitate mai repede anul 2021.
În schimb, fără a fi specialiști, din imagini este evident că lucrările se axează pe cele două bretele mici cu sensuri giratorii și parțial pe cele două bretele mari care merg spre Râpa Roșie, acestea fiind necesară pentru una din bretele mici care se va lega în sensul giratoriu.
Valoarea contractului pentru întregul lot este de 541.739.137, 21 lei (fără TVA), semnat în 14 noiembrie 2014. Lucrările au început în 2 decembrie 2014 şi aveau termen inţial de finalizare 2 octombrie 2016. Au fost oprite în octombrie 2015, iar în 28 iunie a fost dată autorizaţia de construire. Doar pe secţiunea A, însă. Apoi, s-a dat autorizarea pentru nodul Alba Iulia Nord, la limita cu lotul 2, spre Aiud.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]