VIDEO: Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, Lotul 2, protest ”#șîeu”, dus la extrem, de aproape 2 ani

Paul Voicu - Primar 2020

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, Lotul 2, protest ”#șîeu”, dus la extrem, de aproape 2 ani!

După stadiul în care se află construcția Lotului 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda putem spune, în glumă, că antreprenorul Aktor a ”inventat” protestul ”#șîeu” cu aproape doi ani înaintea lui Ștefan Mandachi. Diferența esențiala e că ”protestul” constructorului ține de aproape 2 ani! Deși sezonul construcțiilor a început, teoretic, în 15 martie, pe acest tronson mobilizarea este foarte slabă. Luni, aici erau doar circa 30-40 de utilaje, care lucrau pe toți cei 24,5 de kilometri ai tronsonului.

ELIT

Mihail David - 2020

Concret, pe Lotul 2 se lucra, luni, 18 martie, doar la terasamente, în zona Oiejdea, în apropiere de Teiuș și între Beldiu și Rădești.

La structuri nu se lucra aprope deloc, practic aceasta fiind cea mai mare problemă a tronsonului de autostradă, pe care viitoarele poduri de la Rădești și Sâncrai ”plâng” după mâna constructorului.

CITEȘTE ȘI: Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda va fi finalizat în cel mai bun caz în 2020. Constructorul promite pentru a treia oară mobilizare mai bună

La Oiejdea, s-a lucrat încă de acum câteva săptămâni la o variantă de deviere a circulației, pentru a putea pune grinzile la supratraversarea pe care autostrada o va avea la DN1.

Antreprenorul Aktor a avut anul trecut un progres fizic de 5%, iar dacă va lucra cu aceeași ”viteză”, Lotul 2 al autostrăzii ar putea fi gata peste 10 ani.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...