Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, CNAIR a început degajarea fostei gropi de gunoi a orașului Alba Iulia care bloca lucrările

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, CNAIR a început degajarea fostei gropi de gunoi a orașului Alba Iulia care bloca lucrările

 • Lucrările la una dintre bretelele Autostrăzii Sebeș-Turda, pe lotul I pot astfel continua

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) din România a început, în regie proprie, lucrările de degajare a fostei gropi de gunoi a orașului Alba Iulia care bloca lucrările la una dintre bretelele Autostrăzii Sebeș – Turda. Este vorba despre breteaua care va face legătura dintre autostradă şi Alba Iulia, prin nodul rutier din zona de sud a oraşului.

Deși pe acest tronson lung de 17 kilometri, care se întinde de la Lancrăm (unde se face joncţiunea cu autostrada Deva – Sibiu), şi până la nord de Alba Iulia, lucrează Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pomponio Construcţii SRL, în ianuarie 2020 ministrul Transporturilor Lucian Bode a luat decizia ca de fosta groapă de gunoi să se ocupe CNAIR, după o controversă de luni bune între antreprenor și autoritățile române.

YouTube video

”Am gasit o soluţie. Deşeurile din groapa de gunoi vor fi excavate, iar materialele rezultate din excavare vor fi puse într-un proces de selecţie. Deşeurile vor fi transportate într-un depozit autorizat. Este o activitate pe care CNAIR o va face pe cheltuiala companiei, pentru a debloca lucrările din acea zonă”, a declarat în ianuarie Dorin Scarlat, directorul CNAIR.

Astfel, zilele trecute a început efectiv decopertarea pământului și degajarea deşeurilor, operațiune obligatorie pentru ca breteaua care asigură legătura nodului rutier cu şoseaua de centură a oraşului să poată fi construită.

YouTube video

Lucrările sunt estimate să dureze în jur de 3 săptămâni, timp în care vor fi scoși toți cei 24.000 metri cubi de deșeuri care se estimează că se află acolo. Fiind vorba despre o groapă de gunoi de dinainte de anii 1990, deșeurile constau în mare parte din moloz, sticlă și mult pământ, nefiind vorba despre deșeuri toxice, care să polueze.

În zona respectivă, în apropierea cartierului Partoş din Alba Iulia, a existat înainte de 1990 o groapă de gunoi, care a fost închisă, acoperită cu pământ şi uitată de toată lumea. Breteaua de legătură a fost proiectată exact peste fosta groapă de gunoi de care nu s-a ținut cont la momentul întocmirii documentațiilor. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 22 decembrie 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 22 decembrie 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 22 decembrie 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea