VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, la nodul rutier Sebeș au început lucrările de hidroizolare a pasajului peste A1 de la breteaua 5

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, la nodul rutier Sebeș au început lucrările de hidroizolare a pasajului peste A1 de la breteaua 5

Astăzi, la viitorul nod rutier Sebeș au început lucrările de hidroizolare a pasajulului peste A1 de la breteaua 5. Breteaua 5 face legătura cu sensul giratoriu de langa Kronospan, iar prin acesta cu DN 1 și autostrada A1 și este esențială pentru o eventuală deschidere parțială a traficului rutier. Pentru a lucra în condiții de umidiate mare se folosește o hidroizolație specială.

Tot în nodul rutier Sebeș s-a reluat montarea grinzilor de beton cu viteza melcului cu lansatorul de grinzi.

USR - Alegeri parlamentare 2020

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Între Sebeș și Alba Iulia pe o porțiune de aproape 15 km este turant stratul de uzură sau utimul strat de asfalt, cu excepția zonei de la Oarda și a unei porțiuni mici la Lancrăm. Cele mai mari probleme le ridică la ora actuală cele două noduri rutiere de la Sebeș și Alba Iulia Nord.

Nodul rutier presupune realizarea unor pasaje de supratraversare a Autostrăzii A1. Viteza de circulaţie pe bretelele ce asigură legătură între cele două autostrăzi este de 80 km/h, iar pentru bretele 5 şi 6, ce asigură legătură cu nodul Lancrăm, este de 40 km/h. Funcţionalitatea celor 6 bretele menţionate anterior este asigurată după cum urmează:

Breteaua 1

Asigură relaţia Turda – Oraştie, are 2 benzi pe sens şi supratraversează breteaua 3 şi CF 210 printr-un singur pasaj superior.

Breteaua 2

Asigură legătura Oraştie – Turda, are 2 benzi pe sens şi supratraversează breteaua 3 şi CF 210, precum şi Autostrada A1, sector Sibiu-Oraştie, printr-un singur pasaj superior.

Breteaua 3

Asigură direcţia Turda – Sibiu, ea subtraversează bretele 1 şi 2 şi se află în aproprierea CF210. În aproprierea km 1+332,75 din breteaua numărul 3 se desprinde breteaua 5, care se racordază la intersecţia giratorie dispusă în partea de Sud faţă de A1, din cadrul nodului rutier existent Lancram, pentru asigurarea relaţiei directe de Trafic Turda-DN1. Breteaua 3 este proiectată pentru o viteză de 80 km/h.

Breteaua 4

Asigură relaţia Sibiu – Turda, are 2 benzi pe sens şi traversează împreună cu breteaua 3 Râul Sebeş, DN1 şi bretelele Nodului Rutier Lancrăm.

Breteaua 5

Asigură relaţia Turda – Sebeş, se desprinde din breteaua 3, are 1 bandă pe sens şi asigură legătură cu DN 1 prin intermediul giraţiei existente în partea de Sud faţă de A1, astfel fiind asigurată relaţia pentru traficul de pe Autostrada Sebeş – Turda. Este proiectată la o viteză de proiectare de 40 km/h.

Breteaua 6

Asigură relaţia Sebeş-Turda prin conexiunea cu breteaua 4. În acest fel este asigurat accesul pentru participanţii la trafic de pe DN 1 ce doresc să acceseze Autostrada Sebeş – Turda, pe direcţia Turda. Această bretea este proiectată pentru o viteză de proiectare de 40 km/h şi are 1 bandă pe sens.