VIDEO Ovidiu Jidveian: Proiectul ”Alba Iulia – Capitală culturală europeană 2021” nu a fost luat în serios; a fost gândit ca o trambulină electorală pentru Florin Roman

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Proiectul ”Alba Iulia – Capitală culturală europeană 2021” nu a fost luat în serios și a fost inițiat pentru ca Florin Roman să câștige capital de imagine, liberalul având intenția, în 2012, să candideze la Primăria Alba Iulia, a spus, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, liderul ALDE Alba, Ovidiu Jidveian.

ovidiu-jidveian04”În 2012 m-am retras din acest proiect, am motivat atunci public, pentru că nu a fost perceput la modul serios. Acest proiect a fost gândit, din păcate, pentru speranțele și iluziile albaiulienilor, drept o trambulină electorală pentru Florin Roman, care se pregătea să candideze la primărie”, a spus Jidveian.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Ovidiu Jidveian a declarat că administrația locală nu a tratat cu seriozitate acest proiect, iar Alba Iulia nu a ajuns nici în finală, cu toate că avem o Cetate unicat în Europa.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

”Aveam posibilitatea să facem o grămadă de evenimente culturale aici. În 2012, am spus, m-am retras din acest proiect pentru că nu se vedea decât ca o trambulină electorală pentru acest om”, a spus Jidveian.

Liderul ALDE Alba a adăugat că l-a întrebat pe Roman, în 2013, ce se întâmplă cu acest proiect, iar liberalul i-ar fi răspuns: ”Nu se face pentru că nu vrea primarul (n.a. Mircea Hava)”. Pe atunci cei doi erau în partide diferite.

”Ceilalți și-au dat seama și nu s-au implicat să-i aducă un plus de imagine. Această bălăcăreală pentru un plus de imagine ne-a dus în situația în care suntem astăzi, să nu fie luat proiectul în serios, să nu înceapă proiectul la timp, să nu se întreprindă toți pașii necesari la timp și am ajuns în 2016 să nu avem nicio șansă. De ce? Pentru că lucrurile nu s-au tratat la modul serios și pragmatic. S-a tratat ca o trambulină electorală”, a spus copreședintele ALDE ALBA.

Acesta a adăugat, la final, că se așteaptă acum să fie jignit de Florin Roman, ”pentru că acesta este stilul”.

”Eu preferam să mă jignească pe mine, dar să rezolve problema, nu să se folosească de proiect doar să apară pe panouri”, a spus Jidveian.

Prezent la conferința de presă, Daniel Rusu, primarul comunei Șpring, a spus că ratarea acestui deziderat afectează tot județul, nu doar municipiul.

Inițial, proiectul a fost Alba Iulia – Capitală culturală europeană 2020.

Oraşul Timişoara a fost desemnat Capitală culturală europeană în anul 2021. Oraşele contracandidate la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 au fost Bucureşti, Cluj-Napoca şi Baia Mare. Oraşul bănăţean a candidat cu un proiect care se numeşte „Luminează oraşul prin tine”.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

1 comentariu

cici1800 30 septembrie 2016 at 17:07

Ovidel draga mai usor cu mancarea ca-i pacat de tine!

Comentariile sunt oprite