VIDEO| ORDONANȚA MILITARĂ nr.3: Condițiile și perioadele în care pot ieși din casă persoanele peste 65 de ani

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia
ORDONANȚA MILITARĂ nr.3: Condițiile și perioadele în care pot ieși din casă persoanele peste 65 de ani

Ministrul de Interne, Marcel Vela a anunțat mar’i seara că a fost emisă o nouă Ordonanță Militară, cea de-a treia, prin care se introduc noi restricții de circulație, care se aplică de pe 25 martie, de la ora 12:00. Astfel, persoanele cu vârsta împlinită de 65 de ani au voie să iasă din locuință doar între orele 11:00 și 13:00. Totuși, anumite categorii beneficiază de excepții.

”Cea mai gravă criză din ultimii zeci de ani a cuprins și România. Ne-a determinat să acționăm imediat și să luăm măsuri mai dure. Comportamentul nostru, al tuturor, va face diferența în zilele ce vor urma.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Îi îndemn pe cei care nu conștientizează pericolul să se trezească, pentru că nu ne jucăm cu sănătatea publică. Noaptea trecută, Poliția și Jandarmeria au declanșat cea mai amplă operațiune de după 1990. Sunt mulți români care nu conștientizează pericolul la care se expun și la care îi expun și pe alții.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Declarație de presă la sediul MAI. Participa ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela și de secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat.

Publicată de Ziarul Unirea pe Marţi, 24 martie 2020

Am emis a treia Ordonanță Militară:

– se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței, cu excepțiile:

– deplasările profesionale

– deplasările pentru bunuri, asistență medicală ce nu poate fi amânată

– deplasările pentru îngrijirea copilului, persoanelor vârstnice, copiilor cu dizabilități

– deplasările scurte

– deplasarea în scopul donării de sânge, în scop umanitar, de voluntariat, de activități agricole sau ale producătorilor agricoli

Circulația persoanelor cu vârsta celor care au împlinit 65 de ani este permisă doar între 11 și 13. Circulația lor este permisă și în afara orelor prevăzute dacă se face în interes profesional: profesori, medici, oameni de afaceri. ”, a declarat Marcel Vela.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419