Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

VIDEO| Opinie surprinzătoare: Obeliscul HCC din cetatea Alba Carolina, în pericol: Este înclinat cu 2 grade, fiind susceptibil la degradare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obeliscul ,,Horea, Cloșca și Crișan”, situat în fața porții a treia a cetății Alba Carolina din Alba Iulia,  este în pericol, potrivit opiniei unui cetățean din Alba Iulia.

Într-un videoclip postat în mediul online, acesta susține că monumentul este în pericol din cauza înclinării spre orașul de joș. Acesta susține că ar fi aflat acest fapt după ce ar fi efectuat măsurători la locul obeliscului, ajungând la concluzia că acesta are o abatere de 2 grade față de verticala locului, și există riscul ca acesta să se încline și mai mult, iar când se va atinge un unghi critic, să se dărâme.

Obeliscul cu înălțimea de 22,5 m, ridicat în doar câteva luni, a fost inaugurat în prezența regelui Carol al II-lea al României și a lui Mihai, voievod de Alba Iulia la 14 octombrie 1937, și este una dintre atracțiile turistice ale cetății.

În interiorul soclului care sprijină obeliscul se află o celulă simbolică cu inscripția: Smerită închinare lui Horea, Cloșca și Crișan, în partea de est, o Victorie Înaripată ținând în mână o cunună de lauri, iar în partea de vest un basorelief reprezentându-i de Horea, Cloșca și Crișan.

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

19 martie: Ziua paşaportului românesc

Ziarul Unirea

Publicat

în

19 martie: Ziua paşaportului românesc Anual, la 19 martie, este sărbătorită Ziua paşaportului românesc, dată la care, în anul 1912, regele Carol I a promulgat, prin Înaltul Decret Regal nr. 1758, prima lege modernă referitoare la paşapoarte, denumită ”Lege asupra paşapoartelor”. Documentul de călătorie românesc cunoscut sub termenul de paşaport fusese menţionat, pentru prima dată, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea