VIDEO. O garsonieră abandonată din blocul ”Turturica” din Alba Iulia, disputată de două familii, în fața polițiștilor și a reprezentanților primăriei

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Două familii nu s-au înțeles, luni, privind folosirea unei garsoniere din blocul G2 din Alba Iulia, cunoscut sub denumirea de ”Turturica”, ce ar urma să fie dărâmat în următoarea perioadă pentru ca pe amplasamentul său să fie construită o parcare supraterană.  

Divergențele au apărut după ce reprezentanți ai Primăriei Alba Iulia și polițiști locali s-au deplasat în blocul Turturica, pentru a oferi spre locuire o garsonieră, despre care spuneau că e abandonată, unei familii care are un copil sugar.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Citește și Operațiunea ”Turturica”, piatra de încercare a administrației albaiuliene: 72 de procese de evacuare a locatarilor fără drept, din care 25 soluționate în primă instanță
În respectiva garsonieră au locuit, până acum câteva luni, o femeie cu băiatul său, care s-au întors ”acasă” la auzul veștii că fosta lor locuință va fi dată altora spre folosire. Ei au stat, aici, în baza unui contract de închiriere, încheiat cu primăria, iar potrivit administrației locale acesta s-a terminat.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Femeia care a locuit în această garsonieră a invocat că s-a mutat în altă chirie cu copilul său, a cărei soție a născut, și nu este de acord să renunțe la această locuință, deoarece în această situație nu mai are dreptul la alta odată cu demolarea blocului G2. Ea a spus, totodată, că are probleme de sănătate.

”Mai sunt și alte apartamente care sunt goale și nu le-ați repartizat pe acelea. De ce direct ăsta? Eu am plecat de două luni, alții sunt plecați cu anii. Și eu am dreptul la o locuință când dă primăria la care dă. Sunt nevăzătoare de gradul I și am dreptul la ce au alții”, a spus femeia.

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia au declarat că nu pot lăsa pe drumuri o familie cu copil sugar.

”Până se va dispune evacuarea am spus să locuiască aici. Când se va dispune, vor pleca cu toții”, au spus reprezentanții primăriei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419