Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO. O garsonieră abandonată din blocul ”Turturica” din Alba Iulia, disputată de două familii, în fața polițiștilor și a reprezentanților primăriei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Două familii nu s-au înțeles, luni, privind folosirea unei garsoniere din blocul G2 din Alba Iulia, cunoscut sub denumirea de ”Turturica”, ce ar urma să fie dărâmat în următoarea perioadă pentru ca pe amplasamentul său să fie construită o parcare supraterană.  

Divergențele au apărut după ce reprezentanți ai Primăriei Alba Iulia și polițiști locali s-au deplasat în blocul Turturica, pentru a oferi spre locuire o garsonieră, despre care spuneau că e abandonată, unei familii care are un copil sugar.

Citește și Operațiunea ”Turturica”, piatra de încercare a administrației albaiuliene: 72 de procese de evacuare a locatarilor fără drept, din care 25 soluționate în primă instanță
În respectiva garsonieră au locuit, până acum câteva luni, o femeie cu băiatul său, care s-au întors ”acasă” la auzul veștii că fosta lor locuință va fi dată altora spre folosire. Ei au stat, aici, în baza unui contract de închiriere, încheiat cu primăria, iar potrivit administrației locale acesta s-a terminat.

Femeia care a locuit în această garsonieră a invocat că s-a mutat în altă chirie cu copilul său, a cărei soție a născut, și nu este de acord să renunțe la această locuință, deoarece în această situație nu mai are dreptul la alta odată cu demolarea blocului G2. Ea a spus, totodată, că are probleme de sănătate.

”Mai sunt și alte apartamente care sunt goale și nu le-ați repartizat pe acelea. De ce direct ăsta? Eu am plecat de două luni, alții sunt plecați cu anii. Și eu am dreptul la o locuință când dă primăria la care dă. Sunt nevăzătoare de gradul I și am dreptul la ce au alții”, a spus femeia.

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia au declarat că nu pot lăsa pe drumuri o familie cu copil sugar.

”Până se va dispune evacuarea am spus să locuiască aici. Când se va dispune, vor pleca cu toții”, au spus reprezentanții primăriei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU în satul Silivaș, din comuna Hopârta: Un utilaj agricol a luat foc

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU în satul Silivaș, din comuna Hopârta: Un utilaj agricol a luat foc Un incendiu a izbucnit la un utilaj agricol din satul Silivaș, comuna Hopârta. Au intervenit pompierii din Aiud. Citește și: INCENDIU de vegetație uscată la Băgău: Intervin pompierii din Aiud cu o autospecială Detașamentul de pompieri Aiud intervine cu o autospecială de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea