VIDEO| Noul proiect „SF” de la Ciugud. Cum va arăta „Școala Inteligenței”, un alt mod de a face educație în România

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Într-o postare pe pagina proprie de pe o rețea de socializare, primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, vorbește despre noul proiect educațional și anume „Școala Inteligenței”, proiect inovator pentru mediul rural din România. Noua şcoală va îmbina educaţia, cultura, sportul şi va fi în directă armonie cu natura, deschisă spre tehnologie şi spre viitor, oferind condiţii şi pentru a pregăti copiii pentru viaţă.

„Nu știu cum sunteți voi în această dimineață, dragii mei prieteni, dar eu am rămas cu gândul la școala pe care ne încăpățânăm să o construim în următorii ani la Ciugud. Ne-am decis să o numim „Școala Inteligenței” pentru că vrem să fie punctul de pornire pentru o schimbare INTELIGENTĂ a modului în care se face educație în România.

ELIT

Nu știu cum sunteți voi în această dimineață, dragii mei prieteni, dar eu am rămas cu gândul la școala pe care ne încăpățânăm să o construim în următorii ani la Ciugud. Ne-am decis să o numim „Școala Inteligenței” pentru că vrem să fie punctul de pornire pentru o schimbare INTELIGENTĂ a modului în care se face educație în România. Vrem ca fiii și fiicele noastre să fie modelați pentru viață, să învețe ce este respectul, bunul simț, omenia, dragostea pentru semeni. Vrem să le inoculăm cultura muncii și a meritocrației. Vrem să știe de mici că au drepturi cetățenești, dar și obligații, cum ar fi VOTUL. Vrem să înțeleagă că pot urca, treaptă cu treaptă, în profesie doar prin dedicare și muncă, nu prin pile și relații. Vrem să stimulăm inteligența emoțională a copiilor noștri, mai mult decât capacitatea de memorare mecanică a unor lecții. În centrul acestui sistem inteligent de educație ne dorim să fie FERICIREA copiilor noștri, mai mult decât așa-zisa performanță a unor note sau premii obținute prin învățare mecanică și de teamă. Școala aceasta este pentru viitor, un viitor curat pe care noi ni-l dorim la Ciugud. E cea mai importantă investiție pe care ne-am promis să o facem, nu pentru noi, ci pentru cei cărora le lăsăm moștenire comunitatea noastră. Vă îmbrățișez cu drag și vă rog să aveți grijă și voi de școala din comunitatea în care trăiți. Doar în școală găsiți rezolvarea tuturor problemelor și provocărilor viitorului!

Publicată de Gheorghe Damian pe Vineri, 25 septembrie 2020

Vrem ca fiii și fiicele noastre să fie modelați pentru viață, să învețe ce este respectul, bunul simț, omenia, dragostea pentru semeni. Vrem să le inoculăm cultura muncii și a meritocrației. Vrem să știe de mici că au drepturi cetățenești, dar și obligații, cum ar fi VOTUL. Vrem să înțeleagă că pot urca, treaptă cu treaptă, în profesie doar prin dedicare și muncă, nu prin pile și relații. Vrem să stimulăm inteligența emoțională a copiilor noștri, mai mult decât capacitatea de memorare mecanică a unor lecții.

În centrul acestui sistem inteligent de educație ne dorim să fie FERICIREA copiilor noștri, mai mult decât așa-zisa performanță a unor note sau premii obținute prin învățare mecanică și de teamă. Școala aceasta este pentru viitor, un viitor curat pe care noi ni-l dorim la Ciugud. E cea mai importantă investiție pe care ne-am promis să o facem, nu pentru noi, ci pentru cei cărora le lăsăm moștenire comunitatea noastră.

Vă îmbrățișez cu drag și vă rog să aveți grijă și voi de școala din comunitatea în care trăiți. Doar în școală găsiți rezolvarea tuturor problemelor și provocărilor viitorului!”, a declarat Gheorghe Damian.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419