VIDEO: Ninge ca în povești pe Transfăgărășan, la cota 2000

Paul Voicu - Primar 2020

Ninge ca în povești de miercuri seara, pe Transfăgărășan, la Cota 2000. Stratul de zăpadă măsoara deja 10 centimetri. Temperaturile au ajuns la 0 grade, iar zăpada este viscolită de vânt.

ELIT

Meteorologii au emis o informare meteorologică de ninsori la munte și intensificări ale vântului. De asemenea, în țară vor fi  ploi însemnate cantitativ și răcire. Informarea este valabilă până sâmbătă, 23 noiembrie, ora 10.00.

Vă lăsăm și pe voi să admirați peisajul de poveste din zona refugiului Salvamont Argeș, aflat la cota 2000:

Mihail David - 2020

În intervalul menționat temporar va ploua îndeosebi în jumătatea de sud a țării, unde local se vor acumula cantități de apă care vor depăși 20…25 l/mp, iar îndeosebi în zona de munte a Olteniei, izolat 40…60 l/mp. Vremea se va răci treptat, astfel încât vineri (22 noiembrie) și sâmbătă (23 noiembrie) în jumătatea estică a teritoriului se vor înregistra temperaturi sub cele specifice perioadei.

În zona montană, mai ales la altitudini de peste 1500 m, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar începând din seara zilei de joi (21 noiembrie), trecător, precipitații mixte ce pot determina depuneri de polei, se vor semnala și în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei și în dealurile Munteniei.

La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h, spulberând trecător zăpada. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, vor fi și în zonele mai joase de relief, informează ANM.

Foto/video: Salvamont Argeș.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...