Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO: NEBUNIA CURAJULUI, sau „acolo unde se avântă vulturii”, la Ampoiţa: „Balaurul din Banat” a traversat Calcarele pe o COARDĂ, la o înălţime de peste 20 de metri!

Alexandra Mates

Publicat

în

Cel mai cunoscut practicant de slackline din România, Flaviu Cernescu, supranumit şi „Balaurul din Banat” şi-a demonstrat, în acest weekend, curajul (dozat cu ceva… nebunie) şi echilibrul pe care-l stăpâneşte la înălţime, la Ampoiţa, în judeţul Alba. Acesta a participat, ca invitat special, la cea de-a IX-a ediţie a reuniunii de alpinism şi escaladă organizată de 8 ani încoace aici.

Un filmuleţ de 2 minute şi jumătate, care „te ţine cu sufletul la gură”, prezintă demonstraţia extremă a acestuia. A traversat Calcarele din Ampoiţa, păşind hotărât, pe o coardă de slackline suspendată la o înălţime de peste 20 de metri!

curaj nebunDemonstraţia face parte din cadrul concursului de slackline, organizat în acest an în cadrul reuniunii de la Ampoiţa. Slackline este un sport este mai puţin cunoscut în România, care presupune deplasarea în picioare pe o chingă situată la o anumită înălţime faţă de sol.

La doar 32 de ani, Flaviu Cernescu este considerat un maestru al slackline-ului. A ajuns la începutul anului în presa din Marea Britanie, după ce a trecut cu coarda deasupra unui baraj de 61 de metri. După ce a participat la Urban Highline Festival de la Lublin (Polonia), unde iau parte cei mai pricepuţi dintre slacklineri din Europa, timişoreanul a revenit în ţară în căutarea unor locuri inedite pentru a întinde coarda (slackline) de 2,5 centimetri. După ce Cernescu s-a oprit pe Transfăgărăşan şi a traversat pe coardă, la 15 metri înălţime, o distanţă de aproximativ 30 de metri, următoarea oprire a lui Flaviu a fost Ampoiţa, duminică, 28 septembrie.

Aici, în cadrul reuniunii de alpinism şi escaladă sportivă au avut loc 2 concursuri, unul de escaladă sportivă în sistem open ( aria protejată Piatra Boului) şi  concursul de slackline, dar şi demonstraţii desfăşurate în aria protejată Calcarele de la Ampoiţa.

Iată imaginile surprinse cu camera Go Pro, ce prezintă demonstraţia lui Cernescu  pe Calcarele de la Ampoiţa:


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea