Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Momentul când Gabriel Pleșa și alți primari părăsesc sala la discursul unui diplomat rus: Edilii europeni l-au lăsat să vorbească singur

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| Momentul când Gabriel Pleșa și alți primari părăsesc sala la discursul unui diplomat rus: Edilii europeni l-au lăsat să vorbească singur

În timpul unei reuniuni a Comisiei Economice pentru Europa a Naţiunilor Unite (UNECE), un înalt diplomat rus a acuzat autorităţile ucrainene de o catastrofă umanitară în oraşul Harkov, acuzând armata locală pentru blocarea coridoarelor umanitare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Alexander Alimov, reprezentantul permanent adjunct al Rusiei la Naţiunile Unite, nu a oferit însă dovezi pentru afirmaţiile sale, care au fost imediat respinse de primarul din Harkov, care le-a numit „denaturări”.

Aproximativ 45 de primari europeni, prezenţi la întâlnire, au părăsit astfel sala, pentru a protesta împotriva Rusiei şi a teoriei lui Alimov. Înainte de război, Harkov avea aproximativ un milion şi jumătate de locuitori, dar din 24 februarie este în centrul atacurilor aeriene şi cu rachete ruseşti.

Rusia a negat în mod constant că a vizat civili şi a respins ca „falsă” orice dovadă care indică uciderea civililor. Alimov, care a luat cuvântul după discursul primarului din Harkov, care tocmai descrisese pagubele aduse oraşului, a prezentat versiunea ţării sale susţinând că „o adevărată catastrofă umanitară are loc în oraş din cauza politicii criminale a autorităţilor de la Kiev”.

Diplomatul rus a spus că „locuitorii din Harkov sunt ţinuţi ostatici de radicali şi nu pot părăsi coridoarele umanitare” şi a adăugat că printre „ostatici” se numără 6.500 de cetăţeni străini din 19 ţări.

În acelaşi discurs, a spus că batalionul de extremă-dreapta Azov a intrat într-o şcoală din Harkov şi că civililor li s-a refuzat tratamentul în spital pentru soldaţi. Alimov a mai susţinut că armata ucraineană transporta echipamente militare grele în zone rezidenţiale. „Sunt uimit de ceea ce am auzit, pentru că acele fapte care tocmai au fost enumerate sunt distorsiuni”, a fost răspunsul primarului din Harkov, Ihor Terekov.

Primarul tocmai susţinea că 1.600 de clădiri au fost distruse de armele ruseşti, inclusiv zeci de şcoli, grădiniţe şi spitale.

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea