Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO Ministrul Transporturilor Alexandru Nazare s-a declarat nemulţumit de ritmul lucrărilor din Alba la Autostrada Orăştie – Sibiu. A promis o nouă vizită pe şantier în aprilie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, a făcut duminică o vizită în judeţul Alba, la organizările de şantier ale Autostrăzii Orăştie – Sibiu. El s-a oprit prima dată la Balomir unde se află organizarea de şantier pentru lotul 1 şi apoi la Lancrăm, la organizarea de şantier pentru lotul 2 al autostrăzii. Nazare nu a zăbovit preţ de mai mult de 10 minute la niciuna dintre cele două locaţii, suficient însă cât să se declare nemulţumit de ritmul lucrărilor. Ministrul a solicitat reprezentanţilor firmelor care execută lucrările, Strabag, respectiv Straco, ca în termen de o săptămână să revizuiască planurile de lucrări. De asemenea a promis o nouă vizită în teren peste o lună de zile. Autostrada Orăştie – Sibiu care cuprinde şi centura Sebeşului are termen de finalizare luna aprilie 2013.

„Nu sunt deloc mulţumit de mobilizarea de aici. Vă spun foarte sincer, nu este modul pe care ni-l propunem noi de-a lucra, mai ales că au fost foarte multe situaţii în care v-aţi plâns din cauza vremii. Acum ăsta nu mai e un argument. Acum vreau să văd mobilizare maximă iar acest tronson este foarte dificil şi dacă nu vă mobilizaţi rapid nu o să reuşiţi să asfaltaţi anul acesta. (…) Trebuie să fiţi conştienţi că acest termen de aprilie 2013 presupune că majoritatea lucrărilor trebuie finalizate anul acesta. În maxim o săptămână vreau să-mi prezentaţi un plan revizuit de lucrări. Iar aici în următoarea lună o să revin, să văd dacă se întâmplă ceea ce discutăm aici. (…) Haideţi să trecem la fapte, mai puţine promisiuni şi mai multe fapte, asta vreau să văd de la dumneavoastră şi de la toţi care lucrează pe acest tronson Orăştie – Sibiu”, i-a spus Nazare şefului de lucrări de la compania Strabag, cea care execută cei 24 de kilometri din autostradă cuprinşi în lotul 1. Lotul 1 cuprinde tronsonul dintre Orăştie şi nodul rutier Sebeş Vest. Valoarea contractului pentru cei 24 de km din lotul 1 este de 551 milioane lei, echivalentul a 166,6 milioane euro.

Ceva mai mulţumit s-a arătat ministrul de ritmul lucrărilor de pe lotul 2 al autostrăzii, în lungime de 20 de km, cuprins între intersecţia cu DN7 şi Cunţa, care include şi centura municipiului Sebeş. Nazare a apreciat că aici lucrurile merg ceva mai bine decât la lotul 1 însă că şi aici este nevoie de un plan revizuit de lucrări având în vedere că la ora actuală sunt în teren doar 6 echipe de terasament în loc de 9.

„Am explicat şi pe lotul 1, majoritatea lucrărilor trebuie terminate anul ăsta şi trebuie să faceţi un efort susţinut aici. Terasamentele sunt o problemă, nu e o muncă complicată, cu echipe suplimentare puteţi s-o rezolvaţi într-un timp relativ scurt, şi vă rog şi programul revizuit de lucrări şi echipele suplimentare trebuie să fie aici cât mai repede. (…) E ceva mai bine decât pe lotul 1 dar nu suficient de bine”, i-a spus Alexandru Nazare reprezentantului firmei Straco. Acesta şi-a luat angajamentul că în perioada următoare va suplimenta echipele. Pe lotul 2 valoarea contractului de proiectare şi execuţie are valoarea de 377.780.208,81  lei (fără TVA) şi a fost  încheiat cu Asocierea SC Straco Grup SRL –Studio Corona SRL Civil Engineering.

Ministrul Transporturilor a declarat că acei constructori „care nu-şi fac treaba” vor fi penalizaţi. „Când o să am o evaluare clară şi când o să văd că nu-şi fac treaba, vor fi penalizaţi”, a precizat Nazare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile Vineri după-masa, pregătirile pentru petrecerea comunității de srilankezi din Alba, dar și din alte orașe din România, sunt în toi, pe malul râului Ampoi, zona unde vor sărbători pentru al treilea an consecutiv anul nou. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea