Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO Ministrul Pop, declarație bombă la Alba Iulia: Senatorii liberali au absentat în mod deliberat din sală. Teodor Atanasiu ar ști de ce

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liviu Pop, Ministrul delegat pentru Dialog Social, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul PSD Alba Iulia, că senatorii liberali au absentat în mod deliberat din sală la votul pentru ridicarea imunității lui Dan Șova, pentru că nu au vrut să voteze.

ministru Liviu PopMotivul sugerat de senatorul Liviu Pop ar avea legătură cu “situația identică” cu cea a lui Dan Șova, în care se află Alina Gorghiu, co-președintele PNL. Social democratul a amintit că senatorul de Alba Teodor Atanasiu a afirmat ieri, de la tribuna Senatului, că acele contracte la care fac referire procurorii DNA în cazul Șova sunt perfect legale, dar că, cu toate acestea, ar votat pentru ridicarea imunității lui Șova.

Declarație completă Liviu Pop:

În calitate de senator am votat în ambele cazuri la fel. Necazul este că au lipsit 18 senatori. Dacă în sală, la momentul votului, erau și cei 18 senatori, lucrurile ar fi fost poate mai clare.

În același timp, problema adusă pe tapet în cazul senatorului Dan Șova a fost dezbătută și de un parlamentar din Alba, domnul Teodor Atanasiu. Acesta a spus de la tribuna Senatului că acele contracte la care fac referire procurorii DNA sunt perfect legale, dar că, cu toate acestea, a votat pentru ridicarea imunității lui Șova.

 

Am cerut și eu explicații să văd ce se întâmplă cu doamna Gorghiu, cu domnul senator (n.a. teodor Atanasiu), iar ca să vă citez exact, să nu fiu acuzat că dezinformez. Există în momentul de față mari suspiciuni, mari probleme în zona aceasta. În dosarul Turceni – Electrica, numărul 33.145 din 2007, de partea Turceniului a fost firma de avocatură Șova și Asociații, reprezentată de trei colegi de-ai domnului Șova, deci fără participarea domnului senator. Iar pentru Electrica, a fost doamna Gorghiu, Pop și Asociații, reprezentată de trei colegi de-ai domniei sale, deci fără participarea domniei sale.

Procurorii consideră că în legătură cu acest dosar există o problemă. Domnul Șova a spus că nu există nicio problemă.

Dar până stabilește instanța situația domnului Dan Șova este identică cu cea a Alinei Gorghiu (n.a. co-președinte PNL). Ceea ce s-a intâmplat ieri în Senat, modul în care a decurs votul, mă determină să cred că unii colegii liberali în mod deliberat nu au venit în sală, pentru că nu a vrut să voteze.

 

Precizez faptul că cercetarea procurorilor în cazul Dan Șova continuă. Personal, regret că nu am fost toți parlamentarii în sală.”

B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea