VIDEO| Mesajul premierului Ludovic Orban de Paște:”Simbolul acestei sărbători să ne dea forţa să renaştem împreună”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Premierul României, Ludovic Orban a transmis sâmbătă, un mesaj video, în care spune că oamenii vor fi apropiaţi de familie, dar vor fi departe de mulţi dintre cei cărora le sunt dragi și îşi exprimă speranţa ca simbolurile pascale – „al iubirii, al spiritului de sacrificiu şi, mai ales, simbolul renaşterii – să ne dea forţa să renaştem împreună”

„Anul acesta sărbătorim Învierea Domnului nostru Isus Hristos într-un fel total diferit faţă de felul în care sărbătorim în fiecare an. Anul acesta, va trebui să stăm acasă, nu putem merge la biserică să participăm la slujba de Paşte. Vom fi alături de cei apropiaţi, de familie, dar vom fi departe de mulţi dintre cei care ne sunt dragi şi alături de care petrecem momentele frumoase. Chiar dacă nu putem merge la biserică, credinţa ne poate ajuta ca sărbătoarea să pătrundă în sufletul fiecăruia dintre noi şi să reuşim să transformăm fiecare casa noastră într-o biserică, într-un loc în care sărbătorim”, a afirmat Orban.

ELIT

El a mai spus că toate eforturile făcute până acum trebuie să fie susţinute în continuare pentru a fi depăşită această situaţie creată de pandemia de coronavirus.

„Am trecut prin momente grele, suntem supuşi la încercări la care nu ne-am fi aşteptat. Viaţa noastră, felul nostru de a fi a fost schimbat radical, multe dintre lucrurile pe care eram obişnuiţi şi le consideram normale să le facem în fiecare zi, astăzi nu putem să le facem. Suntem obligaţi ca toate eforturile pe care le-am făcut până astăzi, la toate privaţiunile la care ne-am supus să fie susţinute în continuare pentru ca ele să dea rezultate şi ca să reuşim împreună să depăşim cât mai repede această încercare determinată de o epidemie care creează extrem de multe pericole pentru fiecare dintre noi”, a mai spus premierul.

Citește și: mesaje de Paște

El crede că după această pandemie oamenii vor ieşi mai buni, mai umani, mai empatici.

„Petreceţi Paştele şi folosiţi această sărbătoare pentru o reflecţie profundă la ceea ce se va întâmpla după ce vom scăpa de această epidemie. Am încredere că vom ieşi împreună în aceste sfinte sărbători mai buni, mai umani, mai empatici, mai apropiaţi de semenii noştri, mai dispuşi la acte de generozitate şi mai atenţi la problemele pe care le au semenii noştri.

Pentru că în această grea încercare prin care trecem împreună s-a văzut umanitatea celor mai mulţi dintre semenii noştri, s-a văzut spiritul de sacrificiu de care dau dovadă cei care se luptă în prima linie contra acestui virus şi s-a văzut generozitatea multora dintre semenii noştri care au derulat campanii umanitare în sprijinul celor aflaţi în nevoie”, a mai transmis primul-ministru.

Orban a mai urat românilor să depăşească cu bine această perioadă.

„Vă doresc Paşte fericit, vă doresc sănătate şi doresc fiecăruia dintre noi şi românilor să trecem cât mai repede de această perioadă şi simbolul fundamental al acestei sărbători care este simbolul iubirii, al spiritului de sacrificiu şi mai ales simbolul renaşterii, să ne dea forţa să renaştem împreună”, se arată în finalul mesajului premierului.

sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419