VIDEO. Majorarea tarifelor cu circa 30% pentru salubrizare în Alba Iulia, aprobată în unanimitate de Consiliul Local
Majorarea tarifelor pentru serviciile de salubrizare, în Alba Iulia, a fost aprobată în unanimitate, vineri, în ședința Consiliului Local Alba Iulia.
Tarifele pentru salubrizare în municipiul Alba Iulia vor crește cu aproximativ 30%, începând cu data de 10 martie, majorarea fiind cauzată de decizia Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu de a interzice depozitarea deșeurilor menajere la groapa de la Cristian. Administrația municipiului a fost, astfel, obligată să găsească de urgență o soluție, respectiv să accepte depozitarea gunoiului la Târgu Jiu.
Așa cum era de așteptat, modificare aduce după sine noi tarife, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru firmele din Alba Iulia care au încheiate contracte cu firma ce gestionează serviciul de salubrizare din municipiu, mai exact vor avea loc scumpiri.
*Noile tarife vor fi:
– 10,6 lei/persoană/lună (8,924 lei + TVA) pentru precolectat, colectat, transportat și depozitat deșeuri municipale nesortate de la persoane fizice, asociații de proprietari
– 152.98 lei/mc (128,56 lei + TVA) pentru precolectat, colectat, transportat și depozitat deșeuri municipale nesortate de la agenți economici
– 1,13 le/100 mp (0,951 lei + TVA) pentru precolectat, colectat, transportat și depozitat deșeuri stradale
– 142,86 lei/mc (12,056 lei + TVA) pentru precolectat, colectat, transportat și depozitat deșeuri din rampe necontrolate.
Majorările au fost aprobate de consilierii locali în ședința de vineri.
Reamintim că ultima majorare a taxelor pentru salubrizare a avut loc, în Alba Iulia, în luna ianuarie 2017, în urma intrării în vigoare a taxei de mediu în valoare de 80 de lei/tonă, pentru depozitarea deşeurilor la groapa de gunoi, când albaiulienii au fost obligați să suporte o scumpire cu 2,3 lei/persoană/lună.
Gunoiul din Alba este transportat, în județe vecine, din iulie 2015 de când groapa de gunoi de la Pârâul Iovului a fost închisă, fiind neconformă, iar prețurile au crescut, treptat, în mai multe localități, din cauza distanței.
O parte dintre consilieri locali și județeni de la partide din opoziție au spus, în mai multe rânduri, că județul trece printr-o ”criză a gunoaielor”, iar vina este a Consiliului Județean, care nu a terminat la timp groapa ecologică de la Galda de Jos, conformă cu normele europene.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Primăria comunei Întregalde achiziționează 16 stații de reîncărcare cu putere normală pentru vehicule electrice. Valoarea investiției
Primăria comunei Întregalde achiziționează 16 stații de reîncărcare cu putere normală pentru vehicule electrice. Valoarea investiției Administrația comunei Întregalde a lansat recent licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede amplasarea a 16 stații de reîncărcare cu putere normală pentru vehicule electrice în comună. Citește și: Școlile și liceele din Ocna Mureș vor fi […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate2 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport3 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitateo zi ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Sporto zi ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii5 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG