Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Magia Crăciunului într-un sat din Alba: Mii de beculețe și ghirlande colorate împodobesc casa și curtea unei familii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Magia Crăciunului într-un sat din Alba: Mii de beculețe și ghirlande colorate împodobesc casa și curtea unei familii

O casă dintr-un sat din Alba este „gazda” a mii de beculețe, sute de metri de ghirlande luminoase și zeci de ornamente frumos colorate. Imobilul este locuit de o familie de gospodari din Ampoița îndrăgostiți de spiritul Crăciunului.

Craciunul parcă nu e sărbătoare fără casa împodobită. La capitolul decorațiuni, unii își doresc mai mult decât un brad cu luminițe și pun ghirlande luminoase și la ferestre sau pe acoperiș.

În satul Ampoița, cunoscut pestru peisajele deosebite pe care ni le oferă natura, un domn harnic își decorează curtea și casă cu mult înainte de sărbătorile de iarnă. Rezultatul este pe măsura muncii depuse, iar cei care o văd, rămân cu gura căscată. Din metru în metru apar zeci de figurine luminoase: Moși Crăciun, oameni de zăpadă sau reni. Cei care trec prin sat observă negreșit locuința, care la lăsarea întunericului pare desprinsă din basmele cu bătrânul cu plete albe.

YouTube video

Propritarul a povesit pentru ziarulunirea.ro că a început să decoreze casa și curtea de Crăciun cu ani în urmă. Pentru că iubește Crăciunul și atmosfera pe care o dau luminițele care îmbracă toată proprietatea, bărbatul nici nu simte cum trec zilele până totul este așezat la locul lui. Spațiul fiind foarte mare, omului îi ia cel puțin o lună jumătate să așeze decorațiunile.

În fiecare an cumpăra noi instalații care, odată aranjate și aprinse, îi umplu sufletul de bucurie, iar localnicii, dar și oameni de peste tot vin să admire feeria de Crăciun și să trăiască magia sărbătorilor, în sclipirile miilor de luminițe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea