Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO: LUIZA ZAN & JIMMY CSERKESZ la Alba Jazz. Super voce, super concert în Sala Uniri din Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Duminică, în ultima zi a festivalului Alba Jazz am avut bucuria să ascult un super concert de jazz – Duo LUIZA ZAN voce & JIMMY CSERKESZ chitară, în Sala Unirii din Alba Iulia.

Luiza Zan este o “privighetoare” ce reușește cu ajutorul  vocii sale extraordinare să transmită emoție, să te facă să iubești jazz-ul. Artista s-a născut pe malul Dunării dintr-un părinte ardelean și altul moldovean.

Luiza Zan s-a format ca o cântăreaţă multilaterală, cu rădăcini în muzica de jazz, cu influenţe din muzica clasică. Cu vocea ei unică, Luiza s-a ridicat deasupra frivolităţii şi plictisului statutului de „vedetă”, îmbrăţişând în schimb filosofia omului simplu.

Luiza a câştigat numeroase premii la concursurile autohtone de jazz, pasiunea pentru competiţie ducând apoi la prestigiosul premiu al II-lea, în cadrul festivalului de jazz din Montreux, Elveţia. A scris muzică de film (Carambol, Circul Vesel, Maria), de teatru (Năpasta, în regia lui Radu Afrim) și pentru reclame radio și TV.

Adalbert Jimmy Cserkesz, cunoscut muzician încă din adolescență de la festivaluri studențești de jazz sau rock, este acum un artist căruia i se datorează o contribuție masivă la dezvoltarea industriei muzicale din România. A colaborat cu diverse formații și a amprentat scenele de jazz, funk, drum ‘n’ bass și rock românesc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea