Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Lista noilor măsuri de relaxare ce vor intra în vigoare de la 1 iunie. Anunțul premierului Ludovic Orban

Ziarul Unirea

Publicat

în

În cursul serii de joi, primul ministru Ludovic Orban a anunțat noi măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie. Măsurile au fost decise de Consiliul Național pentru Situații de Urgență și vor fi adoptate printr-o Hotărâre care să modifice Hotărârea de Guvern pentru instituirea stării de alertă.

”Am convocat a doua şedinţă de Guvern din această săptămână cu câteva obiective clare. Odată cu intrarea în starea de alertă, am prevzut un plan de relaxare gradual, treptat care să permită ridicarea restrictiilor pas cu pas în diferite domenii”, a anunţat premierul, la începutul şedinţei.

Acesta a precizat care au fost deciziile luate anterior în şedinţa Consiliului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, acestea urmând a fi introduse într-o HG.

https://www.facebook.com/MinisterulLucrarilorPublice/videos/1302458349958152/

”Primul punct este HG care modifică HG privind starea de alertă. Vom modifica anexa 3 pentru a permite relaxarea în mai multe domenii de activitate. Am avut reuniunea CNSU unde am adoptat hotărârea 26 care stă la baza HG care cuprinde toate măsurile de relaxare”, a mai precizat Orban.

CNSU propune:

– Se permite organizarea competiţiilor în aer liber

– Se permite organizarea şi desfăşurarea în bazine a activităţii de pregătire a sportivilor profesionişti

– Se premite desfăşurarea de către sportivii profesionişti a pregătiri fizică în spaţii închise, cu 7 mp pentru o persoană şi cu respectarea măsurilor de protecţie

Din 1 iunie este permisă organizarea şi desfăşurarea spectacolelor, concertelor în aer liber, a festivalurilor cu cel mult 500 de spectatori. Locurile pe scaune trebuie să fie la minim 2 metri, iar participanţii să poarte mască.

Din 1 iunie se ridică restricţiile, interdicţiile privind deplasarea persoanelor în afara localităţii.

Se reia transportul feroviar internaţional.

Se reia transportul rutier internaţional de persoane prin servicii regulate speciale şi ocazionale pentru toate cursele.

Din 1 iunie, se permite consumul produselor alimentare, alcoolice şi nealcolice în spaţii dispuse în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de 2 metri între mese şi cu maxim 4 persoane la o masă. De asemenea, se respectă măsurile de protecţie sanitară care vor fi stabilite prin ordin comun de mai mulţi miniştri.

Din 1 iunie, accesul persoanelor pe plajă se realizează cu asigurarea de şezlonguri la minim 2 metri pentru persoane din familii diferite.

Se permite desfăşurarea de spectacole şi evenimente prin sistemul drive-in.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea