Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Laboratorul de testare pentru COVID-19 de la Alba Iulia este pus în funcțiune: În câteva zile va începe testarea efectiva

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Laboratorul de testare pentru COVID-19 de la Alba Iulia este pus în funcțiune: În câteva zile va începe testarea efectiva

Potrivit DSP Alba, laboratorul de testare COVID-19, este pus în funcțiune, fiind o chestiune de zile până când se va începe testarea efectivă. Sunt proceduri și protocoale ce trebuiesc respectate, ca etape premergătoare testării efective. Depunem eforturi în acest sens, să începem testarea cât mai repede.

Linia completă de testare pentru diagnosticarea cazurilor de COVID-19 a fost recepționată de către DSP Alba. În următoarele zile personalul medical va beneficia de instructaj complet, în vreme ce aparatura va fi calibrată și se vor realiza o serie de teste, de probă, premergătoare diagnosticării posibilelor cazuri de boală. Personalul care va deservi aparatura este compus din specialiști din cadrul Laboratorului de Diagnoză și Investigare în Sănătate Publică din cadrul DSP Alba.

YouTube video

Aparatura și echipamentele de specifice au ajuns în județul Alba, în urma unor contracte de comodat, cu titlul gratuit, la solicitarea conducerii DSP Alba, cu sprijinul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca și a Universității Politehnice București. Pe această cale, mulțumim pentru implicare Consiliului Județean Alba și parlamentarilor care au sprijinit acest demers.

Aparatura are o capacitate de realizare a 96 de teste COVID-19 pe un ciclu de opt ore, iar în 24 de ore se pot realiza maximum 180 de teste pentru depistarea COVID-19. Acestea se vor efectua strict persoanelor suspecte, conform definiției de caz.

DSP Alba transmite, cu această ocazie, că va depune toate eforturile necesare pentru diagnosticarea cazurilor de boală și, implicit, pentru protejarea sănătății populației.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea