Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| La Timișoara, polițiștii au intervenit într-un caz de blocare a roților în parcarea unui centru comercial. Ce se întâmplă la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
La Timișoara, polițiștii au intervenit într-un caz de blocare a roților în parcarea unui centru comercial. Ce se întâmplă la Alba Iulia

Primăria Timișoara a intervenit total ineficient în scandalul blocării roților autovehiculelor în parcările centrelor comerciale din capitala Banatului, făcând-o doar verbal. Polițiștii Secției 5 sunt singurii care au găsit curajul necesar luării unor măsuri împotriva firmei care încalcă legea și scotea bani frumoși din buzunarele celor blocați.

La nivelul orașului Timișoara a reapărut ”fenomenul Îngerii Galbeni”. Mai exact în parcările unor centre comerciale din orașul de pe Bega, o firmă a elaborat un regulament care încalcă flagrant legislația în vigoare, procedând asemeni angajaților societății Îngerii Galbeni, societate a căror administratori au de executat ani grei de închisoare (și) din cauza activităților de blocare a roților vehiculelor unor cetățeni care erau obligați să plătească multe sute de lei pentru a-și recupera mașinile proprietate personală.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

YouTube video

În cazul de față este vorba despre societatea SSG Fire & Rescue SRL de lângă București, a căror angajați aplicau ”mămăliga” – acele blocatoare galbene de pe roți-, șoferilor care încălcau regulamentul afișat la intrarea în parcările centrelor comerciale. Pentru că ,,amenzile” erau de numai 100 de lei, cei mai mulți șoferi, majoritatea blocați pe merit, pentru că parcau fie în afara spațiilor de parcare (pe suprafețe hașurate), fie pe locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități, ba chiar își parcau mașina vreme de… două săptămâni, mașini parcate în general fără prea mult bun simț, conducătorii auto nu făceau mare tămbălău, preferând să plătească și să-și vadă de treabă în cel mai scurt timp.

La un moment dat, în cursul lunii noiembrie 2019, faptele au ajuns și la urechile Comisiei de Circulație din cadrul Primăriei Timișoara, care a luat act de ilegalități și a transmis prin vocea primarului Nicolae Robu ca aceste practici să înceteze într-un anumit interval de timp, care expira la începutul lunii decembrie a anului recent încheiat. Vorbele au rămas în vânt, pentru că în două dintre cazuri nu a interesat pe nimeni, drept urmare, activitatea de blocare a roților a continuat nestingherită până astăzi, 6 ianuarie 2020, când, un cetățean a sesizat serviciul 112 solicitând sprijinul Poliției. Instituția a trimis la fața locului un echipaj al Secției 5 care a sosit de îndată, dar cu… lecțiile bine făcute.

Așa cum se poate observa și în imaginile video înregistrate de reporterul Vocea Timișului, oamenii legii au luat măsuri prompte, de ridicare a blocatoarelor roților, ba chiar au desfăcut o ”mămăligă” de pe roata unei mașini parcate în parcarea centrului comercial Brico Depot. Conform reprezentanților Poliției Timiș, ”astăzi în jurul orei 14:30 polițiștii Secției 5 au fost sesizați prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că în parcările unor centre comerciale, o societate comercială privată efectuează activități de blocare a roților autoturismelor parcate ilegal. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că societatea comercială nu este autorizată cu privire la astfel de activități, dispunându-se astfel confiscarea a 10 blocatoare, în același timp societatea comercială a fost sancționata contravențional conform Legii 12/1990”.

Amenda aplicată celor de SSG Fire & Rescue SRL, care are ca obiect de activitate oferirea de servicii private în situații de urgență, se ridică la 10.000 de lei.

Așadar, așteptăm ca Primăria Timișoara, prin a sa Comisie de Circulație, să emită un nou comunicat de presă precum cel de mai jos, fără un număr de înregistrare, fără dată, prin care timișorenii să fie anunțați că pot dormi liniștiți, deoarece nu se mai blochează roțile mașinilor.

Contactați de Ziarul Unirea reprezentanții Poliției Locale din Alba Iulia au declarat că ei pot acționa la cererea administratorilor, în caz că cineva blochează parcările pentru persoane cu handicap, dar în cazul blocării roților în parcare, nu pot interveni, pentru ca e domeniul privat și ține de regulamentul intern al supermarketurilor.

sursa: voceatimisului.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea