Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

VIDEO: La 4 luni distanță de data la care ar trebui să fie finalizat, Monumentul Marii Uniri de la Alba Iulia încă nu are toate avizele, iar zona din jurul lui nu are un constructor care să o amenajeze

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dacă sculptorul Mihai Buculei ar vrea, astăzi, să amplaseze blocurile de piatră pentru a realiza Monumentul Marii Uniri de la Alba Iulia, nu ar putea s-o facă, deoarece încă se mai așteaptă un aviz de la Ministerul Culturii. De asemenea, amenajarea zonei din jurul monumentului nu poate începe din cauză că, până în prezent, niciun constructor nu a fost interesat.

Pentru ca totul să fie finalizat la timp, este necesar ca lucrările să demareze cel mai târziu la data de 1 august, potrivit primarului Mircea Hava care a vorbit, marți, la ședința CL, despre situația în care se află cel mai important proiect al municipiului pentru aniversarea Centenarului.

”Noi suntem pregătiți, dar am un gust amar. Parcă văd cum tot timpul mi se bagă bățul la spițe. Și nu înțeleg de ce, că nu e nici Centenarul meu, țara este a noastră, unirea s-a făcut la Alba Iulia, n-am hotărâr noi asta, au hotărât înaintașii noștri. Măcar să ridicăm pălăria și să lăsăm lucrurile să curgă. (…) Noi ne-am gândit să rămână ceva, un parc, o plantă, o floare, dar văd că suntem în epoca de înscrisuri, medalii și plachete. (…) Singura chestie pe care o știm noi este că se construiește (n.r. Monumentul Marii Uniri).

La ora asta nu este autorizație, am sunat de nenumărate ori pentru avize. (…) Sigur că se poate termina, și noi putem termina parcul pentru că suntem pregătiți cu absolut tot: mobilierul, sistemul de iluminat, gazonul, cei peste 370 de pomi… este un proiect la care am lucrat foarte mult, dar nu a venit nimeni la licitație, de parcă n-au înțeles despre ce e vorba…”:

YouTube video

Potrivit primarului, pentru Monumentul Marii Uniri se așteaptă avizul de descărcare arheologică de la Ministerul Culturii, iar pentru finalizarea la timp a reamenajării Parcului Unirii lucrările ar trebui să înceapă cel mai târziu la începutul lunii august, altfel zona va rămâne așa cum este acum iar banii alocați de la Guvern, cel mai probabil, vor fi returnați.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea