VIDEO: La 4 luni distanță de data la care ar trebui să fie finalizat, Monumentul Marii Uniri de la Alba Iulia încă nu are toate avizele, iar zona din jurul lui nu are un constructor care să o amenajeze

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Dacă sculptorul Mihai Buculei ar vrea, astăzi, să amplaseze blocurile de piatră pentru a realiza Monumentul Marii Uniri de la Alba Iulia, nu ar putea s-o facă, deoarece încă se mai așteaptă un aviz de la Ministerul Culturii. De asemenea, amenajarea zonei din jurul monumentului nu poate începe din cauză că, până în prezent, niciun constructor nu a fost interesat.

Pentru ca totul să fie finalizat la timp, este necesar ca lucrările să demareze cel mai târziu la data de 1 august, potrivit primarului Mircea Hava care a vorbit, marți, la ședința CL, despre situația în care se află cel mai important proiect al municipiului pentru aniversarea Centenarului.

USR - Alegeri parlamentare 2020

PMP - Alegeri parlamentare 2020

”Noi suntem pregătiți, dar am un gust amar. Parcă văd cum tot timpul mi se bagă bățul la spițe. Și nu înțeleg de ce, că nu e nici Centenarul meu, țara este a noastră, unirea s-a făcut la Alba Iulia, n-am hotărâr noi asta, au hotărât înaintașii noștri. Măcar să ridicăm pălăria și să lăsăm lucrurile să curgă. (…) Noi ne-am gândit să rămână ceva, un parc, o plantă, o floare, dar văd că suntem în epoca de înscrisuri, medalii și plachete. (…) Singura chestie pe care o știm noi este că se construiește (n.r. Monumentul Marii Uniri).

La ora asta nu este autorizație, am sunat de nenumărate ori pentru avize. (…) Sigur că se poate termina, și noi putem termina parcul pentru că suntem pregătiți cu absolut tot: mobilierul, sistemul de iluminat, gazonul, cei peste 370 de pomi… este un proiect la care am lucrat foarte mult, dar nu a venit nimeni la licitație, de parcă n-au înțeles despre ce e vorba…”:

Potrivit primarului, pentru Monumentul Marii Uniri se așteaptă avizul de descărcare arheologică de la Ministerul Culturii, iar pentru finalizarea la timp a reamenajării Parcului Unirii lucrările ar trebui să înceapă cel mai târziu la începutul lunii august, altfel zona va rămâne așa cum este acum iar banii alocați de la Guvern, cel mai probabil, vor fi returnați.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419