VIDEO| Klaus Iohannis: „Pericolul epidemiei nu a trecut ieri odată cu decizia CCR. Fără aceste sancțiuni morții pe care azi îi plângem ar fi fost mult mai mulți”

Într-o conferință de presă susținută joi, președintele României, Klaus Iohannis critică dur PSD şi Curtea Constituţională, după decizia prin care s-a constatat că normele legale în baza cărora s-au dat amenzi în timpul stării de urgenţă sunt neconstituţionale.

„Acum se departeajeaza cei reponsabili si curajosi de cei iresponsabili, de profitorii şi profitorii care fac doar promisiuni mincioase. In aceste zile ii vedem foarte clar si pe unii si pe ceilalti. Sunt pe de o parte romani care respecta restrictiile care respecta restrictiile, sunt specialisti si sunt guvernantii. Aceasta parte a societatii este cea orientata spre depasirea crizei, spre resetarea si dezvoltarea Romaniei. Pe cealalta parte ii vedem pe cei pe care-i stim prea bine, oamenii trecutului care vor sa se intoarca la coruptie, proasta guvernare si ineficienta. PSD si acolitii sai fac tot posiblilul ca efortul de reconstructie a tarii sa esueze.

ELIT

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Mihail David - 2020

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro pe Joi, 7 mai 2020

Am vazut ieri cu cata satisfactie au primi unii pliticieni decizia CCR privind amezile. Este inca un semn de nepasare, inconsienta si neintelegere a misiunii pe care care o au, dar si o dovada ca pentru acesti politicieni interesul politic este mai presus de oameni. Nu este cu totul suprinzator ca astazi aceste sanctiuni sunt dicutabile, desi este clar ca ele au fost utile. Suprinzatoare este perspectiva unor autoritati care, prin misiunea lor juridica, au misiunea de a nu pierde din vedere, atunci cand iau decizii, interesul general al societatii. O spun cu toata responsabilitatea; fara aceste sanctiuni, mortii pe care astazi ii plangem ar fi fost mult mai multi”, a declarat Iohannis.

sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...