VIDEO| Klaus Iohannis a vorbit, pentru prima oară, de măsurile de relaxare: Când este posibil să se întâmple

Într-o conferință de presă susținută astăzi, președintele României, Klaus Iohannis a mulțumit bisericilor și autorităților pentru respectarea carantinei de Paști și a vorbit, pentru prima oară, de măsurile de relaxare.

Declarații Iohannis:

ELIT

„Vreau să vă mulțumesc pentru că ați respectat măsurile în aceste zile de sărbătoare.

Sunt foarte bucuros să constat că am reușit să facem ce ne-am propus – să stăm acasă și să sărbătorim așa cum am putut mai bine.

Vreau să mulțumesc și bisericilor, preoților, care au avut o contribuție semnificativă în a organiza ceremoniile religioase astfel încât românii să nu se expună pericolului de contaminare.

Mulțumiri și autorităților care au venit în ajutorul oamenilor.

Mulțumiri speciale medicilor și personalului medical care s-au implicat foarte bine.

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Publicată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei pe Marţi, 21 aprilie 2020

Totuși, în acest context general foarte bun, au fost câteva chestiuni negative. Condamn ferm manifestările violente, puține, dar foarte vizibile. Au fost oameni care nu au înțeles despre ce e vorba. Laud iar autoritățile care au intervenit ferm.

Nu putem să tolerăm astfel de manifestări violente și încălcări ale normelor. Este foarte clar că acolo unde nu se respectă normele trebuie intervenit ferm.

Este timpul să ne gândim la un plan de relaxare când condițiile vor fi îndeplinite. După 15 mai, dacă numărul de persoane infectate scade, dacă numărul de decese scade, dacă respctăn cu toții măsurile, e clar că putem să intrăm atunci într-o fază de relaxare”.

sursa: evz.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419