Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO. Ioan Dîrzu, despre legile Justiției: Intenția, să fie mai bune. Probabil Iohannis nu le va promulga. Ce spune Ioan Lazăr despre abuzul în serviciu

Dragoş Suciu

Publicat

în

URS Construct

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, a declarat, întrebat de legile Justiției, că intenția este ca ele să fie mult mai bune, însă probabil președintele Klaus Iohannis nu le va promulga.

Deputatul Ioan Dîrzu a fost întrebat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, despre modificările la legile Justiției, el opinând că are convingerea că lucrurile se îndreaptă în direcția bună.  

”Putem să spunem că au fost dezbateri foarte mari. Intenția, și sper că și finalitatea, este ca legile care vor ieși să fie mult mai bune decât ceea ce a fost. Sigur, am înțeles că au fost contestate și în stânga și în dreapta, probabil că președintele nu le va promulga, dar cred eu că această perioadă de sărbători ne va da posibilitatea să medităm foarte mult asupra legilor și dacă ele vor fi respinse sau nepromulgate cu siguranță se va face efort serios ca orice inadvertență orice lucru care nu este așa cum ar trebui să fie, va fi remediat așa cum am spus, cu votul Parlamentului, și până la urmă trebuie să înțelegem cu toții că Parlamentul este forul legislativ, acolo se croiesc, acolo se dezbat, acolo se votează legile într-o țară normală. Nu aș vrea să intru în detalii pe o lege anume, dar avem convingerea că lucrurile se îndreaptă în direcția bună”, a spus Ioan Dîrzu.

De asemenea, el a adăugat că PSD și ALDE sunt deschise asupra oricăror discuții și dezbateri în ceea ce privește modificarea legilor într-un sens spre mai bine, precizând că parlamentarii USR nu sunt de acord, dar nu vin cu nicio propunere.

”Nimic constructiv, ci doar destructiv. Nimic pozitiv, decât împotrivă și atunci e o atmosferă destul de jenantă, fie vorba între noi, când vezi că la prezidiul Parlamentului se ridică 15 – 20, câți sunt, și vezi că boicotează”, a mai spus Dîrzu.

Întrebat fiind, deputatul a refuzat să comenteze dacă pragul de 200.000 de euro în cazul abuzului în serviciu este oportun, însă a afirmat că a depune inițiative este apanajul oricărui parlamentar.   

”Inițiativa (n.r. privind abuzul în serviciu) urmează să fie dezbătută în cel puțin două, trei comisii plus plenul Camerei Deputaților, iar lucrurile se așază așa cum ar trebui, înainte ca ea să devină lege. A depune inițiative eu cred că e un lucru bun, nu spun neapărat de speța în cauza, dar este unul dintre apanajele oricărui parlamentar de a veni cu idei după ce s-a consultat cu electoratul sau cu cetățenii din zona care o reprezintă (…) Nu putem să ne spunem care e părerea noastră (n.r. în ceea ce privește pragul de 200.000 de euro în cazul abuzului în serviciu). Sigur, votul majorității va decide ceea ce trebuie să se întâmple acolo. Unii spun că este prea mic, alții că trebuie scos, alții că n-ar trebui să existe. Sigur, acesta e jocul democratic, supunerea la vot și dezbaterile, în care eu am mare, mare încredere. Nu vă dați seama ce mare rol au aceste dezbateri și pro și contra pentru că atunci își exprimă opiniile specialiștii pe domeniu”, a spus Ioan Dîrzu.

Prezent la aceeași conferință de presă și întrebat cum comentează pragul de 200.000 de euro în cazul abuzului în serviciu, președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr a răspuns: ”Ca lider politic, să zic așa, nu sunt în măsură să vă spun dacă acel prag este în regulă sau nu, iar ca persoană fizică nu pot să vă spun într-o conferință de presă. Ca persoană fizică am o părere pe care nu o pot exprima într-o conferință de presă, aici, ca lider de partid. Așa în particular aș putea să vă spun, dar aici nu”, a spus Ioan Lazăr.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a iniţiat un proiect legislativ pentru modificarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, prin care propune ca pragul pentru abuzul în serviciu să fie stabilit la 200.000 de euro.

În ceea ce priveşte modificarea articolului 297, care se referă la abuzul în serviciu, iniţiatorii consideră că aplicarea unei sancţiuni penale trebuie să intervină numai când fapta este săvârşită într-o formă gravă, şi anume când fapta a cauzat o pagubă materială substanţială, respectiv numai pentru o pagubă mai mare de 200.000 de euro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | La Teiuș, continuă lucrările pe mai multe străzi: Se montează scurgerea pluvială și se ridică la cota finală căminele de canalizare

Ziarul Unirea

Publicat

în

La Teiuș, continuă lucrările pe mai multe străzi: Se montează scurgerea pluvială și se ridică la cota finală căminele de canalizare Administrația locală de la Teiuș continuă lucrările de infrastructură din oraș. Săptămâna aceasta se intervine pe străzile Mihail Kogălniceanu și Aleea Sportivă, dar și în zona Roșiori. Citește și: Un cetățean din Teiuș sancționat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea