// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

VIDEO. Ioan Dîrzu, despre legile Justiției: Intenția, să fie mai bune. Probabil Iohannis nu le va promulga. Ce spune Ioan Lazăr despre abuzul în serviciu

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, a declarat, întrebat de legile Justiției, că intenția este ca ele să fie mult mai bune, însă probabil președintele Klaus Iohannis nu le va promulga.

Deputatul Ioan Dîrzu a fost întrebat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, despre modificările la legile Justiției, el opinând că are convingerea că lucrurile se îndreaptă în direcția bună.  

”Putem să spunem că au fost dezbateri foarte mari. Intenția, și sper că și finalitatea, este ca legile care vor ieși să fie mult mai bune decât ceea ce a fost. Sigur, am înțeles că au fost contestate și în stânga și în dreapta, probabil că președintele nu le va promulga, dar cred eu că această perioadă de sărbători ne va da posibilitatea să medităm foarte mult asupra legilor și dacă ele vor fi respinse sau nepromulgate cu siguranță se va face efort serios ca orice inadvertență orice lucru care nu este așa cum ar trebui să fie, va fi remediat așa cum am spus, cu votul Parlamentului, și până la urmă trebuie să înțelegem cu toții că Parlamentul este forul legislativ, acolo se croiesc, acolo se dezbat, acolo se votează legile într-o țară normală. Nu aș vrea să intru în detalii pe o lege anume, dar avem convingerea că lucrurile se îndreaptă în direcția bună”, a spus Ioan Dîrzu.

De asemenea, el a adăugat că PSD și ALDE sunt deschise asupra oricăror discuții și dezbateri în ceea ce privește modificarea legilor într-un sens spre mai bine, precizând că parlamentarii USR nu sunt de acord, dar nu vin cu nicio propunere.

”Nimic constructiv, ci doar destructiv. Nimic pozitiv, decât împotrivă și atunci e o atmosferă destul de jenantă, fie vorba între noi, când vezi că la prezidiul Parlamentului se ridică 15 – 20, câți sunt, și vezi că boicotează”, a mai spus Dîrzu.

Întrebat fiind, deputatul a refuzat să comenteze dacă pragul de 200.000 de euro în cazul abuzului în serviciu este oportun, însă a afirmat că a depune inițiative este apanajul oricărui parlamentar.   

”Inițiativa (n.r. privind abuzul în serviciu) urmează să fie dezbătută în cel puțin două, trei comisii plus plenul Camerei Deputaților, iar lucrurile se așază așa cum ar trebui, înainte ca ea să devină lege. A depune inițiative eu cred că e un lucru bun, nu spun neapărat de speța în cauza, dar este unul dintre apanajele oricărui parlamentar de a veni cu idei după ce s-a consultat cu electoratul sau cu cetățenii din zona care o reprezintă (…) Nu putem să ne spunem care e părerea noastră (n.r. în ceea ce privește pragul de 200.000 de euro în cazul abuzului în serviciu). Sigur, votul majorității va decide ceea ce trebuie să se întâmple acolo. Unii spun că este prea mic, alții că trebuie scos, alții că n-ar trebui să existe. Sigur, acesta e jocul democratic, supunerea la vot și dezbaterile, în care eu am mare, mare încredere. Nu vă dați seama ce mare rol au aceste dezbateri și pro și contra pentru că atunci își exprimă opiniile specialiștii pe domeniu”, a spus Ioan Dîrzu.

Prezent la aceeași conferință de presă și întrebat cum comentează pragul de 200.000 de euro în cazul abuzului în serviciu, președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr a răspuns: ”Ca lider politic, să zic așa, nu sunt în măsură să vă spun dacă acel prag este în regulă sau nu, iar ca persoană fizică nu pot să vă spun într-o conferință de presă. Ca persoană fizică am o părere pe care nu o pot exprima într-o conferință de presă, aici, ca lider de partid. Așa în particular aș putea să vă spun, dar aici nu”, a spus Ioan Lazăr.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a iniţiat un proiect legislativ pentru modificarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, prin care propune ca pragul pentru abuzul în serviciu să fie stabilit la 200.000 de euro.

În ceea ce priveşte modificarea articolului 297, care se referă la abuzul în serviciu, iniţiatorii consideră că aplicarea unei sancţiuni penale trebuie să intervină numai când fapta este săvârşită într-o formă gravă, şi anume când fapta a cauzat o pagubă materială substanţială, respectiv numai pentru o pagubă mai mare de 200.000 de euro.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

4 Răspunsuri la VIDEO. Ioan Dîrzu, despre legile Justiției: Intenția, să fie mai bune. Probabil Iohannis nu le va promulga. Ce spune Ioan Lazăr despre abuzul în serviciu

 1. Bianu 29.12.2017 la 6:49

  În calitate de persoană fizică a devalizat uteps când guverna șeful de partid ……

 2. ZAU 29.12.2017 la 6:52

  Mai bune….
  Pentru hoți ca voi și pentru a scapa teleormaneanul penal de tinichele
  Teldrum bun in iad P S D

 3. dolfi 29.12.2017 la 10:55

  dadadadada… ti-a facut dragneev update Tovule? Ai primit CD-ul cu noul discurs in limba de lemn?
  Singurul lucru bun din legile astea mizerabile create de hotii din gasca ta de sobolani rosii este ca va scapa o gramada de hoti de puscarie printre care dragnea, tariceanu si inca cateva sute de gunoaie care au furat din banii acestei tari sute de milioane de euro.

 4. Jude Umil 29.12.2017 la 11:34

  L A a fost procuror general adjunct şi procuror general al Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Alba Iulia în perioada 2005-2016. Între 2005-2010 a fost şef ierarhic al lui I Lascu, însă între 2006-2010 a fost în acelaşi timp şef ierarhic al lui I Lascu, dar şi subaltern al Laurei C K devenită procuror general al României. Între 2010-2013, L A a rămas doar subalternul Codruţei prin pensionarea tatălui acesteia. Din 2016, cînd devine el însuşi procuror general a României, Lazăr este şeful ierarhic al Codruţei care a fost numită şefa DNA. …..