Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| INUNDAȚII într-o comună din ALBA: Apa a luat cu asalt străzile, atingând niveluri de peste 20 cm

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

INUNDAȚII într-o comună din ALBA: Apa a luat cu asalt străzile, atingând niveluri de peste 20 cm

Comuna Ighiu din județul Alba a fost grav afectată de inundații astăzi, în urma unor ploi torențiale puternice. Autoritățile au emis un cod roșu de avertizare, începând cu ora 19:05 și până la ora 19:50, pentru a atenționa populația cu privire la pericolul reprezentat de aceste condiții meteorologice extreme.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit datelor meteo, aversele torențiale au adus acumulări de precipitații de peste 40-50 l/mp în zona afectată, inclusiv în comuna Ighiu. Apa a ajuns pe străzi, atingând niveluri de peste 20 cm, provocând inundații în mai multe zone din localitate.

CITEȘTE ȘI: Atenționare COD ROȘU de FURTUNĂ în Alba: Vijelii puternice, grindină și vânt cu rafale de peste 70…90 km/h. Localitățile vizate

Pe lângă cantitățile abundente de apă, ploile au fost însoțite de frecvente descărcări electrice, vijelii puternice cu rafale de peste 70-90 km/h și chiar grindină, ceea ce a amplificat pericolul și a crescut riscul de pagube materiale și de pericole pentru siguranța cetățenilor.

YouTube video

Echipele de intervenție ale autorităților locale și județene sunt mobilizate pentru a face față situației de urgență și a ajuta populația afectată. Oamenii din comuna Ighiu sunt sfătuiți să rămână în case și să evite deplasările în zonele inundate. Este important să se asigure că sunt în siguranță și să urmeze indicațiile autorităților.

Situația este monitorizată îndeaproape, iar cetățenii sunt sfătuiți să rămână conectați la canalele oficiale de comunicare pentru a primi cele mai recente actualizări și sfaturi privind siguranța în această situație de urgență.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supendat din funcție timp de aproape 10 ani, Ioan Mureșan a revenit la DIICOT Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Supendat din funcție timp de aproape 10 ani, Ioan Mureșan a revenit la DIICOT Alba Iulia Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât repunerea în situaţia anterioară a procurorului Procurorul Ioan Mureșan a revenit la DIICOT Alba Iulia, după aproape 10 ani de la momentul suspendării din funcție. Secția pentru procurori a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea