Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO. Întâlnire la Instituția Prefectului Alba cu primari și directori din localitățile unde există încă unități școlare cu deficiențe

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marți, 27 august 2019, la sediul Instuției Prefectului Alba a avut loc o întâlnire cu primarii și directorii de școli din localitățile unde există încă unități școlare cu deficiențe. Printre cei prezenți s-au numărat reprezentanți ai localităților Șibot, Săliștea, Vidra, Sohodol, Poiana vadului și Horea.

În urma întâlnirii, s-a concluzionat că probleme din aceste unități pot fi remediate, multe dintre ele se află în reabilitare și la începutul anului școlar ele vor fi corespunzătoare condițiilor igienico-sanitare pentru a primi copiii.

„Dacă acum trei ani aveam la nivelul județului aveam undeva la 120-130 de unități școlare neautorizate, la momentul de față mai există 10-12 unități școlare cu probleme, iar ca număr de copii, dacă în 2016 erau undeva la aproximativ 3.000 de elevi care activau în unități școlare neautorizate, acum numărul acestora este în jurul cifrei de 100, s-a redus considerabil.

Tocmai de aceea ne-am întâlnit acum, pentru a încerca să aducem numărul copiilor la zero sau spre zero, adică să nu mai existe în județul Alba copii care își desfășoara activitatea în unități care prezintă deficiențe sau care nu condiții corespunzătoare igienico-sanitare, a declarat Alexandru Sinea”, directorul DSP Alba.

YouTube video

„Am discutat despre problematica apărută înainte de începerea anului școlar. Am vrut să mă asigur că toate școlile din județul Alba au condiții bune de desfășurare a activității. Am găsit căteva probleme în anumite zone montane unde numărul de elevi a fost destul de mic, dar am găsit și soluții pentru a rezolva aceste probleme”, a precizat Prefectul județului Alba, Hălălai Dănuț-Emil.

YouTube video

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea