VIDEO: Incompetența din CNAIR își arată, din nou, efectele. Lucrările pe lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, aproape sistate din lipsa decontării banilor

Membrii Asociației Pro Infrastructura trag un semnal de alarmă în privința modului în care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) gestionează resursele financiare pe care le distribuie constructorului de pe lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda. Situația a dus la o stopare a lucrărilor pe cei 17 kilometri ai șoselei de mare viteză.

”Constructorul Impresa Pizzarotti A SISTAT APROAPE ÎN TOTALITATE lucrările pe lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, așa cum se vede din filmările celor de la Ziarul Unirea.

ELIT

Conform asociației, ritmul a scăzut treptat în ultima perioadă, iar motivul neoficial al noii înrăutățiri a situației este atitudinea celor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere care certifică foarte târziu lucrările executate sau chiar refuză să le certifice.

Conform raportului CNAIR din iulie, stadiul fizic a ajuns la 73,5%, însă cel financiar este de doar 61,43%. Diferența de 12 procente înseamnă aproximativ 65 de milioane de lei, bani investiți de italieni în șantier și încă nedecontați de statul român.

Am răspuns de nenumărate ori la promisiunile aberante ale ministrului Răzvan Cuc care vedea acest tronson inaugurat în 2019.

Realist vorbind, cei 17 km ar putea fi inaugurați complet (toate nodurile și bretelele) abia spre sfârșitul anului viitor. Dar în condițiile actuale, plătind cu țârâita din cauza disputelor tehnice, birocratice și contractuale, chiar și finalizarea în 2020 iese din discuție.”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Ioan 13 august 2019 at 12:53

Rusine!

Ioan 13 august 2019 at 12:55

As dori sa relataz ce as face cu voi in combinatie cu raul Mures.Dar imi e teama ca as fi arestat.Asa ca ca o sa votez la alegeri.Nemernicilor!

Comentariile sunt oprite