Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Incompetența din CNAIR își arată, din nou, efectele. Lucrările pe lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, aproape sistate din lipsa decontării banilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Membrii Asociației Pro Infrastructura trag un semnal de alarmă în privința modului în care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) gestionează resursele financiare pe care le distribuie constructorului de pe lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda. Situația a dus la o stopare a lucrărilor pe cei 17 kilometri ai șoselei de mare viteză.

”Constructorul Impresa Pizzarotti A SISTAT APROAPE ÎN TOTALITATE lucrările pe lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, așa cum se vede din filmările celor de la Ziarul Unirea.

Conform asociației, ritmul a scăzut treptat în ultima perioadă, iar motivul neoficial al noii înrăutățiri a situației este atitudinea celor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere care certifică foarte târziu lucrările executate sau chiar refuză să le certifice.

Conform raportului CNAIR din iulie, stadiul fizic a ajuns la 73,5%, însă cel financiar este de doar 61,43%. Diferența de 12 procente înseamnă aproximativ 65 de milioane de lei, bani investiți de italieni în șantier și încă nedecontați de statul român.

YouTube video

Am răspuns de nenumărate ori la promisiunile aberante ale ministrului Răzvan Cuc care vedea acest tronson inaugurat în 2019.

Realist vorbind, cei 17 km ar putea fi inaugurați complet (toate nodurile și bretelele) abia spre sfârșitul anului viitor. Dar în condițiile actuale, plătind cu țârâita din cauza disputelor tehnice, birocratice și contractuale, chiar și finalizarea în 2020 iese din discuție.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea