Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Incident istoric în Sala Unirii din Alba Iulia. Vezi ce îi spune Mircea Hava unui protestatar anti Roșia Montană!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Activiștii care luptă împotriva proiectului de exploatare a zăcămintelor de aur de la Roșia Montană au fost prezenți, așa cum anunțau încă din urmă cu câteva săptămâni, la Alba Iulia de 1 Decembrie.

Le-au readus aminte politicienilor români, prezenți la depunerile de coroane, încă de la manifestările matinale dedicate comemorării a 95 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, că nu vor accepta niciodată demararea proiectului la Roșia Montană, pe care îl consideră o catastrofă pentru mediu și pentru vestigiile istorice din zonă.

La fiecare eveniment a fluturat cel puțin un steag cu “Salvați Roșia Montană!”. Protestatarii, acompaniați și de alți participanți la depunerile de coroane de la statuia lui Mihai Viteazul din Alba Iulia i-au huiduit pe toți reprezentanții partidelor politice din România, fie la Putere sau în Opoziție – miniștri, parlamentari, autorități locale, șamd.

Unul dintre activiștii anti Roșia Montană a participat și la ceremonia de primire la Sala Unirii a soliilor din Cetăţile de Scaun ale celor trei provincii româneşti Ţara Românească, Moldova şi Transilvania. După acest moment, Sala Unirii a fost gazda semnării unui acord de cooperare între județul Alba și frații noștri de dicolo de Prut, din raionul Cahul din Republica Moldova.

Aici a avut loc un incident minor însă foarte interesant. Tânărul care flutura un steag cu inscripția “Salvați Roșia Montană!” a fost abordat de primarul Mircea Hava, supărat probabil de faptul că pentru al treilea an la rând protestatarii anti RM deturnează semnificația unor ceremonii simbolice dedicate Zilei Naționale a Românilor.

Surprinzător a fost faptul că după ce i-a coborât tânărului brațul în care ținea steagul spunându-i un: “Nu aici!” răspicat, a revenit cu o completare surprinzătoare, care l-a îmblânzit instant pe protestatar: Nu aici! Culmea este că și eu gândesc ca și tine, dar nu aici!”

Interesant este că recent, colegul de partid al primarului Mircea Hava, președintele Consiliului Județean Alba – Ion Dumitrel, a făcut o serie de declarații surprinzătoare, afirmând că includerea, din nou, a proiectului minier de la Roșia Montană în strategia de dezvoltare a județului, aflată în curs de elaborare, nu se mai justifică, întrucât acest lucru ar fi împotriva dorinței oamenilor din Apuseni, care nu doresc să le fie pus în pericol mediul înconjurător și patrimoniul cultural.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea