Ziarul Unirea

VIDEO: Imagini spectaculoase cu ofiţerii BCCO Alba Iulia în timpul Operaţiunii „Trabucul lui Mos Craciun”

Peste 100 de percheziţii în 11 judeţe şi 67 de inculpaţi arestaţi

Imaginile au fost filmate de ofiţerii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia în timpul percheziţiilor care s-au desfăşurat la data de 19 decembrie 2011. În urma operațiunii peste o sută de persoane, acuzate de contrabandă, evaziune fiscală și aderare la un grup infracțional organizat au fost reținute de oamenii legii.

ELIT

La acţiune au participat peste 600 de poliţişti din cadrul D.C.C.O. şi a structurilor de combatere a criminalităţii organizate din judeţele vizate, precum şi luptători de intervenţie rapidă. În cauză s-a beneficiat de suportul operativ al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R.

Percheziţiile au avut loc sub coordonarea BCCO Alba Iulia și SCCO Hunedoara. Ancheta Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Alba Iulia – Biroul Teritorial Hunedoara a vizat “destructurărea a şapte grupări infracţional organizate, specializate în contrabanda cu ţigări, alcool şi cafea introduse ilegal pe teritoriul României din Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Ungaria şi Turcia.”

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de un număr de 107 învinuiţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Procurorii DIICOT au descins la mai multe adrese din Timişoara, Lugoj şi Stamora Moraviţa. Mascaţii au descins şi în zeci de locuinţe din Arad, Caraş-Severin, Braşov, Mureş, Hundeoara.

Au fost confiscate cantităţi importante de alcool, cafea şi ţigarete susceptibile a proveni din contrabandă. Prejudiciul estimat este de aproximativ 2,5 milioane de lei. 67 dintre inculpaţi au primit mandate de arestare din partea judecătorilor.

foto: comisarul şef Traian Berbeceanu, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

1 comentariu

mihail 16 ianuarie 2012 at 13:08

D-le Berbeceanu ,va rog frumos sa va ocupati si de bogdan de la corona,; nu ne mai putem ingropa mortii,ne jecmaneste ,si administreaza cimitirele ca pe propia lui feuda !!!!

Comentariile sunt oprite