VIDEO| Imagini inedite în Parcul Natural Apuseni – o turmă de ciute și un vițel păscând pe piscul unei prăpăstii

Reprezentanții Parcului Natural Apuseni au făcut publice niște scene indedite, având în prim-plan o turmă de ciute ieșite în căutare de hrană, însoțite de un mic vițeluș, pe culmiile înalte ale ariei protejate.

Animalele par să admire frumusețea naturii, iar una dintre ele, parcă ar vrea să ofere un salut, apropiindu-se de cameră și dând senzația că ar vrea să o lingă.

ELIT

În aventura loc în căutarea hranei, cârdul de ciute și vițelul ajung până pe buza unei prăpăstii.

Parcul Natural Apuseni reprezintă una dintre cele mai frumoase zone turistice din România. „Plămânii Transilvaniei” sunt situați în partea central-nord-vestică a Munților Apuseni, pe teritoriul administrativ a trei județe: Alba, Cluj și Bihor. Fauna parcului este una diversificată și bine reprezentată de mai multe specii, ciutele reprezentând o prezență obișnuită dintre acestea, fiind chiar unul dintre simbolurile zonei.

Ciute cu vițel

Inedit ❗️❗️❗️Viata sălbatică din Parcul Natural Apuseni 🎥😍▶️#ParculNaturalApuseni 🌲🌳🇹🇩 #PentruOameniSiNatura #EvadareDinMediulUrban #RefugiuInNatura #AriiProtejate #Natura2000 #CoservareaBiodiversitatii #Natura #MuntiiApuseni #Transilvania #DescoperaRomania#DescoperaFaunaAPNA #Fauna #ViataSalbatica #Habitate #Fotografie #ciute #cervuselaphus➡️ www.parcapuseni.ro ⬅️

Publicată de Romsilva-Parcul Natural Apuseni pe Luni, 13 aprilie 2020

Parcul Natural Apuseni este renumit pentru frumusetea si diversitatea reliefului carstic care ofera un peisaj remarcabil atat ca intindere, cat si ca amploare si varietate a formelor. Prezinta cea mai spectaculoasa, interesanta si originala zona carstica din tara noastra. Parcul Natural Apuseni intruneste cele mai reprezentative formatiuni carstice de suprafata (doline, vai carstice, izbucuri, ponoare, sorburi etc.) si de adancime (pesteri, avene).

Parcul Natural Apuseni a fost declarat arie protejată în anul 2004 şi este una dintre cele mai importante zone carstice ale României și a sud-estului Europei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419