VIDEO: Imagini cu un superb exemplar de cerb sălbatic solitar, surprinse într-o pădure din Apuseni
Camerele amplasate în câteva puncte de interes din pădure de către reprezentanții Parcului Natural Apuseni au surprins câteva imagini spectaculoase din existenţa cerbilor sălbatici.
Un cerb mare, solitar a fost filmat de camerele de filmat din Parcul Natural Apuseni. În imagini se poate observa cerbul într-o ipostază mai neobișnuită, așezat parcă pentru a se odihni, pe covorul de frunze uscate.
Cerbul carpatin (Cervus elaphus) este, după elan, cel mai mare reprezentant al animalelor sălbatice din fauna ţării noastre. Cerbul sălbatic este foarte dificil de surprins pentru că pe cât este de masiv şi înarmat, pe atât este de timid.
Parcul Natural Apuseni este o arie protejată de interes naţional ce corespunde categoriei a V-a IUCN (parc natural de tip peisaj terestru) situată în România, pe teritoriile administrative ale judeţelor Alba, Cluj şi Bihor. Parcul naţional se află în vestul ţării, în partea central-estică a Munţilor Apuseni, înconjurat de Masivul Vlădeasa la nord, Munţii Pădurea Craiului la nord-vest, Munţii Bihorului la sud, Munţii Gilău la est şi Munţii Codru-Moma la sud-vest.
Sursa video: Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Vouchere pentru alimente „Sprijin pentru România” 2025-2027: Pensionarii cu vârsta de peste 65 de ani care primesc indemnizație socială vor primi bani pe cardurile sociale
Vouchere pentru alimente „Sprijin pentru România” 2025-2027: Pensionarii cu vârsta de peste 65 de ani care primesc indemnizație socială (pensia minimă garantată) vor primi bani pe cardurile sociale Programul de vouchere sociale „Sprijin pentru România” continuă în perioada 2025-2027, însă cu modificări semnificative privind valoarea și frecvența acordării acestui sprijin destinat persoanelor vulnerabile. Voucherele pentru […]