Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

VIDEO: ”Greii” USL Alba nu susțin ”metoda Buglea” pentru rezolvarea problemei copiilor abndonați

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Copreședinții USL Alba, Teodor Atanasiu și Ioan Dîrzu au declarat astăzi, într-o conferință de presă, că se delimitează de afirmațiile lui fostului președinte TNL Alba, Rareș Buglea, care susține în continuare că ”sterilizarea femeilor care nu își pot crește pruncii” este o soluție de rezolvare a problemei copiilor abandonați.

Totodată, președintele PSD a spus că afirmațiile tânărului liberal au fost subiectul unei sesizări depuse la Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale din Camera Deputaților.

*Teodor Atanasiu: ”Dacă Rareș Buglea continuă să-și susțină punctul de vedere, mergem pe căi diferite”

În momentul în care domnul Buglea, discutând cu prietenii săi de pe Facebook, a făcut respectivele afirmații, noi ne-aam delimitat foarte clar. Mai  mult decât atât, eu am avut cu el o discuțiefoarte serioasă în care i-am explicat foarte clar că valorile Partidului Liberal nu conțin astfel de idei și dacă dorește să facă parte din acest partid trebuie să-i împărtășească și doctrina, care nu este una a intoleranței. După ce am avut această discuție, m-am bucurat că Rareș Buglea a organizat o conferință de presă în care și-a cerut scuze și și-a dat demisia din funcția politică pe care o deținea. Dacă acum susține că nu se referă doar la femeile rrome ci la toate femeile care își abandonează copiii, eu nu sunt de acord cu propunerea lui. Totuși, asta nu înseamnă discriminare, din punctul meu de vedere are o idee nelalocul ei. Pentru Organizația Alba Iulia lucrurile sunt foarte clare, domnul Rareș Buglea nu mai poate fi președintele tineretului liberal. Eu nu i-am cerut demisia, care este un act unilateral, dar i-am explicat ce înseamnă un partid cu doctrină și că el nu se încadrează în acele criterii. Mai departe mergem pe căi diferite dacă el continuă să susțină acest punct de vedere”, a spus Teodor Atanasiu.

Liderul PNL Alba a recunoscut că ”scandalul” provocat de afirmațiile lui Buglea a afectat Organizația PNL Alba și că deși foarte mulți au criticat atitudinea seniorilor liberali care nu i-au luat apărarea, liberalii nu pot fi de acord cu afirmațiile sale:

*Ioan Dîrzu: ”A fost o eroare. Nu știu care era starea lui când a făcut respectivele afirmații”

Președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu a declarat că prin afirmațiile sale Rareș Buglea a comis o eroare și că nu este de acord sub nicio formă cu ce susține acesta:

Este clar că nu putem să fim de acord, ținând cont de vremurile în care trăim. Părerea mea este că a fost o afirmație tinerească, negândită sau influențată de cineva”, a mai spus Ioan Dîrzu.

Totuși, cei doi parlamentari din Alba au fost de acord că problema abandonului este deosebit de serioasă dar pentru rezolvarea ei trebuie găsite soluții ”mai inteligente și democratice”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea