Ziarul Unirea

VIDEO: Francezii și britanicii desfințează taberele de romi. Nu mai suportă mizeria, cerșetoria și hoția

Povestea taberelor de romi din Franța și Marea Britanie, în marea lor majoritate proveniți din România, continuă cu un nou episod. Presa din aceste țări a readus în prim plan situația romilor, după ce în ultima perioadă au fost semnalate mai multe acțiuni de desființare a cuiburilor de romi de la periferiile mai multor orașe.

Exasperați de eșecul autorităților de a rezolva această problemă, membrii mai multor comunități din Franța s-au mobilizat și au purces la distrugerea taberelor de romi și alungarea acestora, motivând reacția întârziată a instituțiilor statului în ceea ce privește această chestiune. Aceștia se plâng că zonele în care s-au campat grupurile de romi sunt insalubre, reprezentând un risc crescut de îmbolnăvire pentru întreaga comunitate și generează cerșetorie și infracționalitate. Francezii care au inițiat astfel de acțiuni au explicat că nu mai sunt dispuși să aștepte o decizie judecătorească pentru desființarea acestor tabere ilegale și vor continua să i-a singuri măsuri.

ELIT

În ceea ce privește Marea Britanieî, în urmă cu câteva zile polițiștii și ofițerii de la Serviciul de Imigrație au distrus o tabără de romi situată la marginea orașului Marble Arch. Acțiunea a urmat numeroaselor plângeri ale locuitorilor localității legate de comportamentele anti-sociale ale membrilor minorității rome.

Potrivit BBC News, o parte dintre romii evacuați au acceptat să se întoarcă în România cu o cursă de avion plătită de Guvernul Britanic. Potrivit aceleași surse, muți dintre romii evacuați au declarat că este mai bine să nu ai nimic dar să stai în Anglia, decâr să nu ai nimic în România.

Numărul taberelor de romi din Franța și din Marea Britanie a continuat să crească odată cu venirea căldurii, numeroși etnici din România luând drumul occidentului.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Această problemă pare a fi însă fără rezolvare, dacă luăm în considerare eșecurile sucesive înregistrate în acest sens de Guvernele României și, mai ales, eșecurile măsurilor și programelor UE de reintegrare a romilor, pentru care s-au cheltuit și continuă să se cheltuiască fără rezultate zeci de milioane de euro pe an doar la nivelul țării noastre.

Vezi aici VIDEO cu evacuarea romilor din Marble Arch!

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 Comentarii

adi 26 iulie 2013 at 16:26

Solutie simpla: toti acestia imbarcati pe un vapor si preferabil acel vaor sa fie numit Titanic…milioane de romani cinstiti muncesc sa le plateasca lor ajutor social si cand vine vorba de munca ei nu pot muncii ca vai Doamne ii dor spatele si cine stie ce boli mai inventeaza ca au….exterminati toti…asta ar trebui

elector vesel 26 iulie 2013 at 17:27

Educatie si integrare! dar electorul prost si incult e mai usor de manevrat la vot.
Propunere legislativa:Nici un ajutor social daca nu muncesc si castrare daca nu-si ingrijesc puii si-i dau la orfelinate sau ii mutileaza sau ii pun la cersit sau la furat !

profesor Ana 26 iulie 2013 at 17:47

Domnu’ ziarist!
Fă bine, IA un pix roșu și corectează după cum urmează:
desfințează ( ii …în titlu, că în text e bine)
să i-a singuri măsuri ????? (no comment)
Potrivit aceleași surse (”aceleiași” surse… G. sg.)
eșecurile sucesive (cc)
Vezi de mai pune și niște virgule! Dacă ai mai multe, dă-i și lui Dragoș Suciu, că mereu duce lipsă!
Pentru ”muți dintre romii evacuați” și pentru ”decâr”, închid ochii știind că ”fuge” tastatura.

dumitrica 27 iulie 2013 at 18:51

„minoritate rroma(cu 2 de r!) sunt cica aici,dar nu in Anglia! Acolo nu au nici un drept de sedere,ci doar de turism! nu fac garfilzii astia chiar ce vor! aia aplica legea,si legea spune ca nu au ce cauta acolo permanent,daca nu muncesc!

dumitrica 27 iulie 2013 at 18:58

ajutor social ca ajutor social,dar iti dau in cap pe strada!!Sau intra in locuinte si fura tot! Am fost agresat de 2 gunoaie din cadrul etniei astea pe strada,fara sa-i fi vazut in viata mea pana atunci.Pur si simplu s.au legat de mine,agresandu-ma verbal..curaj,ca erau 2 si tineri,si cu masina puternica! eu eram pieton,pe trotuar.Aveau chef sa „vaneze” rumani…. in tara mea n-o sa permit sa fiu umilit de niste gunoaie de aiurea..data viitoare va iesi cu sange..politia ca de obicei, n-a facut nimic sa apere cetateanul care respecta legea..

albaiulian 29 iulie 2013 at 8:00

Tiganii nu sunt oameni si n-o sa fie in vecii vecilor, macar sterilizati „femelele” cum bine a zis cineva pe care toti l-ati pus la zid.

gadea si ciutacu 29 iulie 2013 at 8:36

Sa-i pupe in c.u.r. francezii ca ani de zile ne-au luat pe noi la rost ca nu le respectam „traditiile”. Au facut si filme pe tema asta (Gadjo dilo) cazul Hadareni in care un tigan a ucis un roman in noaptea de Inviere iar romanii exasperati de repetatele furtisaguri si faradelegi i-au luat la goana si le-au dat foc cocioabelor. In film este prezentata situatia fix pe dos, concluzia fiind ca saracii tigani sunt discriminati ca ei isi pastreaza doar traditiile dar romanii astia sunt intoleranti. Deci duca-se toti la francezi sa-i integreze ei si sa le respecte traditiile de furat, cersit si dat in cap. Acum s-au saturat si cetatenii de acolo si au inceput sa-i ia la omor. Mai faceti un film dragi prieteni francofoni si aratati cum cetatenii vostrii refuza sa ii accepte pe tigani cu „traditiile” lor.

Comentariile sunt oprite