Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO/FOTO: ”Descoperă Rowmania” pe Mureș, la Alba Iulia – zeci de participanți dornici să devină campioni la vâslit, la a șaptea ediție a competiției

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Alba Iulia se desfășoară astăzi Festivalul Descoperă Rowmania, competiția de vâslit în canotci de 10+1 ajunsă în acest an la a șaptea ediție. Echipa câştigătoare va intra în finala națională, care are loc pe 31 august, la Tulcea, în cadrul Festivalului Rowmania.

https://youtu.be/dx8mHhDLv94

Concursul a început la ora 9.30, în zona Podului peste Mureș (Cartierul Partoș, ieșirea spre Sebeș). La eveniment participă și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel. Nici în acest an nu a lipsit cunoscutul cuplu format din Margareta și Emil Suflețel care la vârsa de 85 de ani sunt celebri, atât pentru numărul mare de concursuri la care au participat, dar și pentru imaginile postate pe internet, care îi înfățișează alergând ținându-se de mână. Gestul, atât de simplu și de frumos sensibilizează internauții, iar pozele strâng în continuare mii de aprecieri și de ”declarații” de admirație.

https://www.facebook.com/www.ziarulunirea.ro/videos/379589439425264/

La înscriere nu s-a ținut cont de vârstă, constituţie sportivă şi experienţă, astfel că sunt zeci de amatori de vâslit, din oraș, din alte județe și chiar din străinătate care s-au grupat în 22 de echipe: Amicii, Renii, Sendy Club, Tokyo, A.N.A., Orca, Juniorii Partoș, Civitas Solis, Alien, Red Team, Friends, ISU Alba, Legio Prima Dacica, Electrica Furnizare, Pirații din Oarda, CSU Rugby Alba Iulia, Forum Apulum, Miami 56, Partoș Team, Moiesi Maramureș, Luptătorii, Vâslașii.

UPDATE: În urma competiției de azi, echipa care va reprezenta Alba Iulia în finala concursului de la Tulcea, din 31 august este Partoș Team. Pe locul 2 s-a clasat echipa de la ISU Alba, podiumul fiind completat de cei din echipa Pirații din Oarda.

YouTube video

Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă este o campanie națională de promovare a patrimoniului național și urmărește descoperirea României naturale, prin promovarea mișcării în aer liber. Obiectivul acestei campanii este să reapropie oamenii de natură și să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca și ca activitate vâslitul.

Descoperă Rowmania Alba Iuia este un eveniment organizat de Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” împreună cu Municipiul Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea