Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO/ Florin Roman: Zeci de școli din județul Alba se vor închide pentru reducerea cheltuielilor, iar soarta a sute de copii e afectată. Marcela Dărămuș este o slugă obedientă a ministrului ”Genunche”

Publicat

în

Deputatul Florin Roman a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că din informațiile pe care le are, zeci de școli din județul Alba se vor închide pentru reducerea cheltuielilor, iar astfel soarta a sute de copii va fi afectată. El spus că șefa IȘJ Alba, Marcela Dărămuș, este o slugă obedientă a ministrului ”Genunche”.

”La intrarea în anul Centenar, majoritatea guvernamentală PSD-ALDE se pregătește să închidă 1.000 de școli în România și câteva zeci în județul Alba. Totodată, să distrugă educația până la capăt, în acest an, mii de posturi vor fi desființate sau reduse”, a spus Florin Roman.

Electrica Furnizare Discount

Deputatul a spus, la începutul conferinței de presă, că Guvernul Tudose a emis o hotărâre prin Inspectoratele Județene și directorii școlilor de învățământ răspund de încadrarea în bugetul aprobat în baza costurilor standard, iar în urma acestei hotărâri, la IȘJ Alba a avut loc o discuție cu toți directorii.

”În care directorilor li s-a comunicat această hotărâre și li s-a cerut să se încadreze în buget, în condițiile în care costul standard per elev a rămas același deși ministrul Educației promitea că acest cost standard va crește, în condițiile în care, statistic, numărul de copii din unitățile de învățământ e același sau, din fericire, în unele zone, în creștere. Păi dacă totul e lapte și miere de ce i-ai chemat pe directori, doamna Dărămuș, inspector școlar general, să le spui că trebuie să reducă cheltuielile? În acest sens s-au și emis de către inspectorii generali adjuncți, pentru că doamna Dărămuș după ce a aruncat bomba a plecat, i-a lăsat pe inspectorii generali adjuncți să transmită în teritoriu și li s-a cerut ca până în 15, adică pe repede înainte, directorii de școli să comunice care sunt măsurile de reducere a cheltuielilor.

Și aici vreau să vă spun care sunt măsurile de reducere a cheltuielilor transmise către unitățile școlare:

  • Desființarea unităților de învățământ
  • Reducerea numărului posturi de portari, fochiști, îngrijitori
  • Neangajarea de costuri celor care suplinesc în perioada concediilor medicale și asigurarea suplinirii prin rotație fără plată de colegi
  • Restrângerea numărului de dosare pentru obținerea gradației de merit, fără precedent în ultimii ani
  • Neînscrierea la grade didactice pentru a nu crește salarizarea”, a spus Roman.

Florin Roman a adăugat că în decembrie când majoritatea PSD-ALDE a votat în Parlament această lege, multă lume și-a pus întrebarea de ce se trece plata profesorilor de la primării la inspectorate, iar concluzia a fost că se vrea un control politic total asupra profesorilor.

Conform spuselor lui Roman, PSD-ALDE vrea să închidă 1.000 de școli în România prin inspectorii generali și prin consiliile de administrație ale școlilor, iar primarii vor fi scoși din ecuație.

”Șefii de inspectorate școlare sunt soldați devotați ai partidului. Ei au început presiunile asupra directorilor de școli și practic le spun nu luați aceste măsuri de reducere a cheltuielilor, zburați sau nu aveți bani de salarii. Alegeți, ori închideți unitățile de învățământ, ori rămâneți fără salarii și zburați din funcția pe care o dețineți. Vă dați seama că cu primarii niciun inspector general nu și-ar fi permis să discute de maniera aceasta. Cer IȘJ Alba să prezinte public situația fondurilor destinate acoperirii integrale a salariilor profesorilor pentru că din informațiile pe care eu am reușit să le adun până acum, doar patru unități de învățământ din județul Alba au fonduri suficiente pentru plata salariilor. Le cer celor de la IȘJ să dezmintă, sau nu, această informație. Este scandalos, deja au început sub, presiuni, consiliile de administrație ale unităților școlare să ia decizii de închidere a școlilor”, a mai afirmat Florin Roman.

El a dat și câteva exemple în acest sens.

Școala cu clasele I-IV de la Obreja, în care a învățat senatorul Daniel Breaz, propunerea consiliului de administrație e de închidere. Cisteiul, Bucium – 2 școli, Ocolișul – clasele V-VIII, a explicat Roman.

Pentru a face o verificare, prin primari, Florin Roman a solicitat primarilor din județ să le comunice unde sunt decizii care afectează dascăli sau unități de învățământ.

”Vreau să-i atrag foarte serios atenția Marcelei Dărămuș să nu se joace de-a învățământul și să nu distrugă viitorul acestor copii fără să aibă o analiză extrem de fundamentată. Nu poți să dinamitezi închiderea unor școli, să lași copiii pe drumuri (…) IȘJ trebuie să ia o decizie în baza unui studiu de impact foarte sănătos, nu în baza unor presiuni, pentru că am discutat cu foarte mulți directori și mi-au spus foarte clar că au fost amenințați, că vor fi dați afară, dacă discută cu presa sau discută cu mine pentru că au aflat că mă interesez în tot județul de acest subiect. Va trebui să-și facă, doamna Dărămuș, catrafusele, să-și pună costumele prețioase și drăguțe, zic unii, și să se ducă acasă. Să pună pe un creion, să-și ia adjunctele și să comande un studiu de impact. Pentru că dacă își vor duce ideea la capăt eu, personal, mă voi deplasa în toate aceste localități și voi îndemna oamenii să vină la IȘJ să avem o discuție față în față cu această slugă obedientă a ministrului <<Genunche>>. Iar lui genunche îi cer demisia. Este cel mai nociv ministru din fostul guvern”, a mai spus Florin Roman.

”Vreau să-i atrag foarte serios atenția Marcelei Dărămuș să nu se joace de-a învățământul și să nu distrugă viitorul acestor copii fără să aibă o analiză extrem de fundamentată. Nu poți să dinamitezi închiderea unor școli, să lași copiii pe drumuri (…) IȘJ trebuie să ia o decizie în baza unui studiu de impact foarte sănătos, nu în baza unor presiuni, pentru că am discutat cu foarte mulți directori și mi-au spus foarte clar că au fost amenințați, că vor fi dați afară, dacă discută cu presa sau discută cu mine pentru că au aflat că mă interesez în tot județul de acest subiect. Va trebui să-și facă, doamna Dărămuș, catrafusele, să-și pună costumele prețioase și drăguțe, zic unii, și să se ducă acasă. Să pună pe un creion, să-și ia adjunctele și să comande un studiu de impact. Pentru că dacă își vor duce ideea la capăt eu, personal, mă voi deplasa în toate aceste localități și voi îndemna oamenii să vină la IȘJ să avem o discuție față în față cu această slugă obedientă a ministrului <<genunche>>. Iar lui genunche îi cer demisia. Este cel mai nociv ministru din fostul guvern”, a mai spus Florin Roman.

De asemenea, el i-a transmis șefei IȘJ Alba să nu se desființeze școli la presiuni politice.

”Eu o știam pe doamna Dărămuș și nu vreau să o jignesc, dar este un om politic, este o slugă perfectă. Ea a fost o slugă perfectă a lui Rus, e o slugă perfectă a lui Dîrzu și o să fie o slugă perfectă toată viața ei. Dar îi atrag atenția la modul foarte serios, să nu se joace cu copiii din județul Alba. Pentru că dacă face treaba aceasta fără un studiu de impact, transparent și foarte bine structurat și prezentat și ia decizii la presiune politică doar pentru a da bine în fața lui genunche, că ea reduce cheltuieli la nivelul județului Alba, 2018 o să fie un an pe care o să i-l dedic doamnei Dărămuș în mod particular (…) Bine că a avut grijă de fii-sa să o pună ca jurist în sistemul de învățământ. Asta a reușit Marcela Dărămuș (…) Și vine cu nonșalanță și le spune la câteva sute de profesori, îngrijitori, oameni din sistem că trebuie să plece. Aceasta e dreptatea în județul Alba făcută de această paparudă”, a mai declarat Roman.

Foto arhivă

Publicitate

Ştirea zilei

TRAGEDIE în Alba: Un bărbat de 30 de ani a DECEDAT după ce a fost lovit de un tren la Cistei

Publicat

în

TRAGEDIE în Alba: Un bărbat de 30 de ani a DECEDAT după ce a fost lovit de un tren la Cistei

Un accident tragic a avut loc în dimineața zilei de marți, 28 septembrie, pe raza localității Cistei din județul Alba.

Potrivit IPJ Alba, un bărbat de aproximativ 30 de ani a decedat după ce a fost lovit de un tren, în dreptul localității Cistei.

Cercetarea la fața locului este în desfășurare.

Electrica Furnizare Discount

Vom reveni cu amănunte.

Foto: arhivă

Citește mai mult

Ştirea zilei

OFICIAL| Au început programările pentru doza a treia de vaccin anti-COVID. LINK către platforma ROVACCINARE

Publicat

în

Au început programările pentru doza a treia de vaccin anti-COVID. LINK către platforma ROVACCINARE

ROVACCINARE, platforma utilizată de Guvernul României, permite programarea celor care doresc să se vaccineze cu doza a III-a, după ce echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) a finalizat implementarea noilor funcționalități și optimizările necesare. Programările se pot realiza pentru administrarea dozei de rapel (booster) cu unul dintre vaccinurile Pfizer sau Moderna, în centrele de vaccinare care administrează aceste două tipuri de vaccin. Prima zi de vaccinare cu doza a III-a este 28 septembrie 2021, anunță CNCAV.

CLICK AICI PENTRU A ACCESA PLATFORMA ROVACCINARE

Sunt două condiții pentru vaccinarea cu doza de rapel (booster):

1. Două doze de vaccin administrate;
2. Să fie trecute 180 de zile de la a doua doză

Electrica Furnizare Discount

Astfel, toate persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu două doze (completă sau heterologă) și pentru care au trecut 180 de zile de la schemă completă se pot programa în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro pentru administrarea dozei de rapel (booster).

Indiferent dacă administrarea primelor două doze s-a realizat cu programare în platformă sau direct în centrul de vaccinare, toate persoanele care îndeplinesc cele două condiții se pot programa pentru doza de rapel (booster).

Pași pentru programare în platformă pentru doza a III-a:

1. Vă autentificați în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro prin introducerea e-mailul-ui/CNP-ului și a parolei;

2. Selectați secțiunea „Beneficiari”: a. Pentru beneficiarii existenți în cont trebuie doar să accesați pictograma „Programează pentru doza de rapel (booster)”; b. Pentru beneficiarii noi, accesați butonul „Adaugă beneficiar”, completați datele necesare, iar la final accesați pictograma „Programează pentru doza de rapel (booster)”;

3. Alegeți centrul de vaccinare cu tipul de vaccin dorit (Pfizer sau Moderna), data, intervalul orar,vizualizați sumarul de prezentare a programării și finalizați programarea

4. La final, accesați secțiunea „Programările mele” pentru vizualizarea programării, respectiv pentru editarea sau anularea acesteia.

Citește mai mult

Ştirea zilei

EUROPOL: „Certificatele de vaccinare nu pot fi verificate de polițiști”. Ce argumente aduce sindicatul

Publicat

în

EUROPOL: „Certificatele de vaccinare nu pot fi verificate de polițiști”. Ce argumente aduce sindicatul

Sindicatul Polițiștilor Europeni ( EUROPOL ) prin intermediul unui comunicat remis pe site-ul  organizației transmite că polițiștii de ordine publică nu pot să verifice certificatele de vaccinare fiindcă aceștia nu sunt dotați cu telefoane mobile sau tablete cu sistem de operare Android care să le faciliteze accesul la aplicația utilizată în acest sens: CHECK DCC. Totodată sindicatul transmite faptul că utilizarea telefoanelor sau a tabletelor personale este o opțiune și că nimeni nu poate să fie constrâns sau obligat să utilizeze un bun personal în timpul serviciului. Comunicatul integral remis de Sindicatul Polițiștilor Europeni ( EUROPOL ) :

Certificatele de vaccinare nu pot fi verificate de polițiști

Cu toate că titlul sună șocant, aceasta este realitatea cruntă și este reprezentată de faptul că polițiștii de ordine publică nu au posibilitatea tehnică de a verifica autenticitatea certificatelor de vaccinare împotriva COVID-19 ale cetățenilor. Astfel, în timp ce expresii precum “digitalizarea instituțională” pe care o regăsim inclusiv în programul de guvernare este tot mai des utilizată în spațiul public de către politicieni, astăzi, pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu polițiștii nu pot accesa aplicații sau sisteme informatice care să fie conectate la rețelele publice de internet pentru a putea contribui în mod real la combaterea fenomenului infracțional sau a efectelor pandemiei.

Electrica Furnizare Discount

Pe fondul creșterii numărului de cazuri privind infectarea cu virusul SARS-CoV-2, Guvernul României a dispus o serie de măsuri restrictive aplicabile în anumite spații publice sau în cadrul unor activități culturale, sportive ori evenimente private cum ar fi nunți sau botezuri, condiționând participarea la acestea fie de prezentarea certificatului de vaccinare împotriva virusului, fie a rezultatului negativ al unui test RT-PCR care să nu fie mai vechi de 72 de ore a căror autenticitate să poată fi verificată prin intermediul unei aplicații.

Astfel, conform unui comunicat al Serviciului de Telecomunicații Speciale, a fost lansată aplicația CHECK DCC care poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicații direct pe telefonul mobil sau pe o tabletă cu sistem de operare Android și permite verificarea și validarea certificatelor digitale UE privind COVID, generate atât în România, cât și în celelalte state interconectate la sistemul informatic european.

Conform STS, această aplicație nu înregistrează și nu stochează informații ci doar verifică autenticitatea și validitatea certificatelor digitale UE privind COVID-19 și afișează doar datele esențiale de identificare (nume, prenume și data nașterii), precum și datele medicale care atestă situația epidemiologică a persoanei, respectiv dacă este vaccinată, trecută prin boală sau dacă deține un test negativ realizat în ultimele 48 de ore pentru testele antigen ori un test negativ realizat în ultimele 72 de ore pentru testele RT-PCR.

Însă marea problemă referitoare la modalitatea de utilizare a acestei aplicații este reprezentată de faptul că polițiștii nu au în dotare telefoane mobile sau tablete cu sistem de operare Android, iar ospătarii, barmanii sau administratorii diverselor spații în care se desfășoară evenimente private nu au calitate de operatori de date cu caracter personal. Mai mult decât atât, conform legislației în vigoare, polițiștii nu vor putea să verifice certificatele digitale ale cetățenilor care se află în incinta unor terase, restaurante ori a unor instituții publice sau private în cadrul cărora sunt organizate diverse evenimente sportive sau cultural-artistice, deoarece orice persoană are obligația de a prezenta documentele care să-i ateste situația epidemiologică doar angajaților acestor unități pentru a le fi permis accesul în interior.

Cu toate că premierul Florin Câțu declară că măsura implementării obligației de prezentare a certificatelor digitale privind COVID-19 este bună, constatăm faptul că avem de a face cu declarații pur populiste atâta timp cât un astfel de document poate fi folosit de orice persoană pentru a intra într-un restaurant sau pentru a participa la un spectacol, spre exemplu, fără a avea obligația prezentării inclusiv a actului de identitate pentru a se putea stabili efectiv dacă acesta este deținătorul de drept al certificatului care îi atestă situația epidemiologică, întrucât și în această situație doar operatorii de date cu caracter personal pot gestiona, prelucra sau stoca datele de identitate ale cetățenilor.

Constatăm și cu această ocazie că la nivelul Guvernului, în ceea ce privește elaborarea actelor normative, avem de a face atât cu o nepăsare în privința respectării drepturilor constituționale cât și cu o necunoaștere crasă a prevederilor Regulamentului General privind Protecția Datelor cu Caracter Personal. Și asta pentru că aplicația chiar dacă nu stochează date personale ci doar le afișează, cetățenii nu vor avea garanția că vreun barman sau ospătar ori alte asemenea persoane neautorizate nu vor realiza inclusiv o fotografie a display-ului telefonului mobil sau a tabletei cu sistem Android prin intermediul cărora au fost verificate certificatele digitale, putând avea acces permanent la datele lor de identificare.

Nu ne vom poziționa față de cât de eficiente sau ineficiente sunt verificările efectuate prin intermediul acestei aplicații, însă nu putem să nu atragem atenția atât cu privire la faptul că polițiștii din teritoriu nu au în dotare telefoane sau tablete de serviciu cu sistem de operare Android și nici nu pot fi obligați să-și utilizeze telefoanele personale în interesul instituției. Mai mult decât atât, la acest moment există riscul accesării ilegale a datelor cu caracter personal ale cetățenilor de către barmani, ospătari, ori angajați ai instituțiilor în cadrul cărora sunt organizate evenimente sportive sau cultural-artistice care nu sunt autorizate să prelucreze ori să gestioneze date cu caracter personal de către Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol”

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare