VIDEO: Florin Roman explică cum Primăria Alba Iulia a dezinformat localnicii din Oarda. Nu vor fi demolate cele opt case

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

DSCN3191După ce în acest week-end mai mulți localnici din cartieul Oarda au protestat, speriați fiind că viitoarea Autostradă Sebeș-Turda va însemna pentru ei demolarea caselor sau pierderea unor porțiuni din grădini, fără măcar să fie înștiințați despre acestă situație din timp, vicepreședintele Consiliului Județean Alba a organizat astăzi o conferință de presă în cadrul căreia a explicat cum au fost acești oameni dezinformați și care este în acest moment traseul autostrăzii, care urmează să fie finalizat în scurt timp.

Oarda traseu autostradaFlorin Roman a precizat că motivul pentru care localnicii din Oarda sunt revoltați se datorează unei mari dezinformări făcute inițial de Iulius Domuţa, consilier local PDL și mai apoi de către Departamentul de Urbanism al Primăriei Alba Iulia, în frunte cu arhitectul șef al orașului, Hedviga Călin care le-a furnizat acestora o hartă neconformă. Este vorba despre o hartă pe care se poate vedea pe unde era stabilit traseul vechiului drum expres Sebeș-Turda și care prevedea demolarea a opt case.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Roman a arătat pe harta respectivă, obținută de la primărie, că propunerea actuală, acceptată de proiectantul autostrăzii și de constructor, prevede ca traseul să fie cu circa 200 de metri mai sus decât inițial și să fie viaduct. Astfel că cele 8 case prevăzute a sta în calea autostrăzii au fost salvate, fiind acum în discuții pentru demolare o casă locuită și o alta nelocuită.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit vicelui CJ Alba, autostrada va tece și pe terenul consilierului local PDL Iulius Domuţa care a găsit de cuvință să intoxice cu informații false locuitorii din Oarda, manipulându-i pe aceștia politic, împotriva celor care se luptă pentru realizarea acestei investiții.

Conform infomațiilor oferite de consilierul local, liberalul Daniel Zdrânc, care a participat la conferința de presă alături de vicepreședintele CJ Alba, cei de la Serviciul de Urbanism al Primăriei Alba Iulia au dat dovadă de iresponsabilitate atunci când, cu bună știință, le-au oferit localnicilor din cartierul Oarda o hartă cu traseul nemodificat al autostrăzii, lăsându-i pe aceștia să necăjească.  Pe bună dreptate, pentru că nu este ușor să te gândești că locuința urmează să îți  fie demolată.

Un alt aspect adus în discuție de Florin Roman este faptul că pentru traseul inițial al drumului expres, care prevede demolarea celor opt case din Oarda, aceeași Primărie din Alba Iulia a dat un aviz favorabil și a aprobat certificatul de urbanism și studiul de fezabilitate. Deși în 2008, pentru acest lucru, aceiași localnici din Oarda au protestat și au depus liste cu semnături prin care își exprimau dezacordul față de intenția de demolare a caselor, procedura a fost totuși avizată și finalizată de către primărie în forma solicitată atunci de proiectant.

Pentru traseul modificat, traseu încă nedefinitivat însă, care prevede construirea unui viaduct și salvarea de la demolare a circa 6 case la Oarda, primăria a dat recent un aviz nefavorabil. Certificatul de urbanism ce urmează să fie eliberat foarte curând de către Consiliul Județean Alba se află în analiză iar PUG-ul nu este încă aprobat.

Legislația în domeniu prevede ca numai după finalizarea și aprobarea traseului final al unui drum, în cazul de față Autostrada Sebeș-Turda, proprietarii vizați de viitoarea construcție să fie înștiințați despre acest lucru, tocmai pentru  a se evita nemulțumirile gratuite.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

10 Comentarii

gigel 10 iunie 2013 at 14:16

Hava si PDL au facut multe mii de albaiulieni sa plece in străinătate la munca si alte mii de şomeri din durere in dos si lipsă de respect pentru oameni totul in interes financiar si pentru putere iar orasul a ramas cu o cetate renovată care oricum erea datoria statului sa o renoveze si o mina de figuranţi îmbrăcati in gladiatori si soldati austrieci, iar noi restul putem sa murim de foame iar daca nu ne place putem sa plecam din tara.
Autostrada este singura sansa reala a orasului si a judetului sa se dezvolte real si durabil cu locuri de munca bine plătite unde lumea sa poata trai nu numai sa supravieţuiască. Hava si sleata lui de parveniţi se vad incoltiti de netrebnicia lor de 20 de ani si ar fi in stare sa ne ia dreptul sa traim la noi acasa numai sa nu-si piardă ciolanul lui asa de mult iubit. Oare mai este mult pina il vedem la puscărie? alaturi de analfabeti gen Becali care pe linga ca sint prosti vor si un loc de frunte in comunitatile in care traiesc si multa putere (ce se seamana se-aduna la puscărie), nu mai aveti mult pedelacilor.s

haiducu 10 iunie 2013 at 14:28

Ing sef Florin Roman este de toata jena. Desigur ca casele nu vor fi daramate inital. Vor cadea ele singure, de la vibratii. Sper sincer sa ajungeti primar pana atunci.

alina serban 10 iunie 2013 at 14:44

Halva! la bubu!!!

berlosconi 10 iunie 2013 at 15:01

hAVA 0 – 1 ROMAN

vivendus? 10 iunie 2013 at 15:18

buna ziua

ai perdecta dreptate

ai ramas cu cetetea „pe cap”ea trebuie acum intretinuta curatata si completata

(bine ca n-or pus penisuri la satui ca avea toata ziua ce sa-nlocuiasca „edilul sef”

o singura intrebare

cum poate o autostrada sa dezvolte real alba iulia??cand sti ca se face o licitatie trucata din care castiga doar „printii soselelor”

gigel 10 iunie 2013 at 17:57

Un investitor serios care creaza locuri de munca bine platite si care vrea sa investeasca bani pe termen lung nu are nici un motiv sa vina la Alba-Iulia pt. ca sint in Romania orase mult mai atractive sa nu mai vorbim de alte tari.
Varianta 1. Iar acum imagineaza-ti ca Alba-Iulia este un oras cu 3 aeroporturi la sub 100 km distanta cluj. sibiu. tirgu mures,ofera pe linga apa canalizare toate tipurile de imfrastructura moderna feroviar rutier telecomunictii s.a. plus forta de munca calificata cu posibilitate de specializare prin intermediul Universitatii1 decembrie.
Varianta 2. Alba-Iulia ofera nimic plus o mina de tarani prosti care trebuie pregatiti si specializati pe bani investitorilor ca sa poata munci in fabrica. De turism nu-ti mai spun nimic te las pe tine sa te gindesti.

Din ce oras sunteti? 10 iunie 2013 at 22:47

De ce va tot bateti joc de cetate?

Adi 10 iunie 2013 at 20:20

De ce a fost modificat traseul din 2008 ?

Budau de la Releu 12 iunie 2013 at 9:44

Pai acest Iuliu Domuta este fiul lui cojocaru din Oarda de Sus porecliti ,,de-ai lui Cuza,,dar asta de cate ori ALBATV arata sedintele CL Alba tacea chitulat ca si cand nu era acolo caci nu vorbea si stiti zicala cu cimbru-n zama.O fi fost instigator,dar oare de unde a strans ,,anti-autostrada,, 600 semnaturi caci unii nu am dat iscalituri.De nu se infigeau baietii cei 2 in politica de la PDL, oare se auzea acum de ei….Sa se faca autostrada prin Oarda ca sa creasca pretul la panaturi si soferii sa admire Bulza,Cutina,Curaturile,Releul,Drumul cu ciresi,Bordanii,Limba cu pricolici……Felicitari Florin Roman ca-i mirosi pe anti-autostrada !

Apropo de sosele d-le Fl.Roman 12 iunie 2013 at 9:55

D-le Roman cand veniti dinspre Cabana dintre Salcii ori Oarda spre Partos poate vedeti dvs.cum in fata Hanului cu Berze proprietarul s-a pus stalpi in trotuar si stranguleaza circulatia ce duce la sfaramarea asfaltului soselei din fata Hanului cu berze.Primarul oare nu vede strangularea de acolo,dar asa e cand Oancea Niculita e prieten cu sefii ce trag pe acolo.Lumea nu e proasta si discuta…ca si de autostrada ce trebuie facuta .(Martisor-prieten)

Comentariile sunt oprite