VIDEO/ Florin Roman: ”După un ministru Genunche și după un ministru Pamblică, am văzut la IȘJ Alba un inspector general Lăcat”

Deputatul PNL Florin Roman și-a prezentat, vineri, opinia privind explicațiile pe care conducerea Inspectoratului Școlar Județean Alba le-a dat referitor la posibilitatea închiderii a zeci de unități de învățământ în anul școlar 2018 – 2019. El nu a uitat să ”amendeze” greșelile de citire sau exprimare ale inspectorullui școlar general Marcela Dărămuș, spunând că de acum înainte o va numi ”inspectorul lăcat”.

Șeful IȘJ Alba a răspuns public, joi, după mai bine de 2 săptămâni, la acuzațiile deputatului liberal care a declarat de mai multe ori că în județul Alba și la nivel național vor fi închise școli în urma măsurilor luate de Guvernul PSD.

”Îmi este foarte greu să răspund în tonul domnului deputat, în același registru specific, unde vulgaritatea și agresivitatea limbajului nu mă reprezintă. Iar în probleme de învățământ, cred că domnul deputat rătăcește uneori cu disperare, din cauza necunoașterii acestui domeniu extrem de important. Țin să reamintesc că paradoxalul cost standard per elev a fost marea inovație în învățământ adusă de ministrul liberal Funeriu, care a uitat total de particularitățile sistemului de educație românesc, lăsând astfel o adevărată piatră de moară în cârca Guvernelor următoare. Iar tot pentru reîmprospătarea opiniei publice trebuie să știți că cele mai importante restructurări în învățământul din județul Alba s-au făcut în timpul guvernării liberale, fără niciun argument de logică didactică sau socială, desființându-se câteva sute de posturi, unități de învățământ, punându-se lăcatul pe câteva școli și grădinițe, mai ales în mediul rural. Asigur întreg personalul din toate unitățile de învățământ că IȘJ Alba nu încalcă legea și că orice abuz trebuie să fie adus la cunoștința conducerii, în cel mai scurt timp posibil”, a spus Marcela Dărămuș (VIDEO mai jos)

”Am văzut că după 16 zile calendaristice, doamna inspector general Dărămuș, pe care de astăzi o s-o numesc ”lăcat” – am văzut și eu conferința de presă a doamnei și am văzut că așa se exprimă: ”lăcat”, după un ministru ”Genunche”, după un ministru ”Pamblică”, am văzut la Inspectoratul Școlar Alba pe inspectorul general ”Lăcat”. (…) Mă bucur că după 16 zile a fost totuși în stare să vină cu niște răspunsuri. Eu spun că este o lipsă totală de respect față de cadrele didactice, față de părinți și doamna ”Lăcat” nu a înțeles că nu trebuie să-mi dea mie un răspuns, ea trebuie să dea un răspuns cetățenilor județului Alba, cetățeni care-i plătesc doamnei ”Lăcat” salariul, secretara, mașina și ce mai are…”, a spus Roman. Totodată, deputatul a declarat că inspectorul general evită, în continuare, să recunoască faptul că zeci de structuri de învățământ arondate unor școli cu personalitate juridică se vor închide, din toamnă, în județul Alba. (VIDEO mai jos)

Referitor la închiderea unor școli pe vremea ministrului Funeriu, Florin Roman a declarat că atunci România se afla în criză economică, însă acum PSD se laudă că a crescut economia, astfel că nu ar trebui să existe niciun motiv pentru închideri și comasări de unități de învățământ iar, pe de altă parte, din datele puse la dispoziție chiar de Ministerul Învățământului, rezultă că cele mai multe școli au fost închise în timpul guvernării PSD, când ministru era Ecaterina Andronescu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

17 Comentarii

M I 2 februarie 2018 at 23:31

Daca Funeriu a introdus costul pe elev, cine va obliga pe voi sa-l mentineti? Funeriu nu a pus o suma fixa, asa ca voi ati putea sa-l mariti. Nu mai dati vina pe altii pentru esecul vostru, al psdistilor! E drept ca avem un guvern de incompetenti si mincinoasi. la fel cu presedintele partidului, asa ca va inscrieti perfect in ,,politica” lor, d-na Lăcat, alături de Pamblică si Genunche.

vitan.sandu 3 februarie 2018 at 10:28

Daca dl deputat fr ar fi avut curiozitatea sa deschida dexul, ar fi vazut ca pamblica este regionalism. Si tot in dex lăcată este tratat ca regionalism. Iar lăcat este considerat sinonim (asemănător, identic, similar nn) cu lacăt. Deci săritul la gatlejul unora ar trebui facut de cineva numai daca are mai multa aplecare pentru lucru respectiv decat cel atacat.

sindicalistul vesel 3 februarie 2018 at 11:26

N-are idei piticutu` ! Ii asteapta doar pe altii sa se exprime , dupa care….”si da-i, si lupta ” cu….critica !

Milica 3 februarie 2018 at 15:01

Singura carte a Piticului Atomic, ii “O scrisoare Pierduta” de I. L. Caragiale, si asta numai sa intre in “pielea” lui Agamita Dandanache! Ce au in comun?, sunt amandoi escroci impostori, si profitori fara scrupule!

M I 3 februarie 2018 at 22:15

La nivelul unui rector sau al unui inspector scolar general se vorbeste folosind regionalisme? Un cadru didactic trebuie sa foloseasca limba literara, dar unora nu le permite incultur si slaba pregatire profesionala. Inspectoarea e invatatoare la baza, Cum i-a invatat pe elevi limba romana daca ea foloseste regionalisme intr-un comunicat oficial? O explicatie penibila de la varful PSD si insusita de toti psdistii si sustinatorii lor, fara sa-si dea seama cat sunt de penibili.

crestinu` si....nu prea 4 februarie 2018 at 11:54

Corecte remarcile !!! Da`….cum te-ai bagat si-n condamnarea unora din politichie…?!

AGA MEMNON 3 februarie 2018 at 12:05

pai si de cand sunt regionalismele standara in romana? Sunt forme care teoretic ar trebui sa dispara, nu sa prospere si sa inlocuiasac limba literara. Sunt tolerate doar in context REGIONAL! Insul e clar un tzaranoi prost.Lasati chestia cu regionalismele. El nu poate, nu stie forma literara. E un tzran din Bucovina, bata-l vina, ca pro..ia l-a batut destul.

AGA MEMNON 3 februarie 2018 at 12:06

II platim lui madam Lakat si soferul , si altele..

marius 3 februarie 2018 at 12:37

Circ cu circari pitici.
Un om care se respecta nu face zilnic circ.

Șică Mandolină 3 februarie 2018 at 14:03

Voi va asteptati de la un deputat semianalfabet sa deschida DEX-ul? Nu credeti ca aveti pretentii cam mari?
Domn’ deputat… Ne spui sau nu ce ati pus la cale la Restaurantul „Carul cu bere”?

Leana 3 februarie 2018 at 14:26

D–NULULE… DEPUTAT ROMAN TU VORBESTI SA STII CA NU NE UIMESTI CU PAPAGALISMUL FOLOSIT DE FIECARE DATA NOI STIM CA ESTI MIC SI MATERIA CENUSIE ESTE ZERO

D-nalelea Leana 3 februarie 2018 at 16:06

Daca-ti recitesti de mai multe ori postarea agramata poate intelegi de ce concluzia ei iti vine manusa(MATERIA CENUSIE ESTE ZERO). Ironia sortii ..

dany 3 februarie 2018 at 18:03

Cand mister Plesu Andrei foloseste un regionalism, e ok, pentru ca nu-l suspectez ca nu stapaneste limba literara. dar cand un parvenit de la Fundul Sucevii vine cu pamblici si alte farafastacuri, mi-e clar ca nu poate si nu stie.

CIUFU 3 februarie 2018 at 20:48

CU REGIONALISME SAU NU TOT ANALFABETI SUNT MARE PARTE DIN ALESII NOSTRI SI ATUNCI SCOALA CE SA PRODUCA DECIT SEMIANALFABETI.
NU VA MAI MIRATI.

crestinu` si....nu prea 4 februarie 2018 at 11:56

Ai dreptate ! Da` numa` daca vei consemna corect si….”TOT ANALFABETII ” – nu ???

dany 5 februarie 2018 at 11:59

scoala produce treisfertoanalfabeti! Ca sfertoanalfabeti ar insemna ca sunt doar pe sfert analfabeti! Ori ei sunt majoritar analfabeti. Corect ar fi sfertoalfabetizati….

CIUFU 5 februarie 2018 at 21:25

CU INSPECTORU LACAT SAU NU DIRECTIVELE TOT DE LA ALESII NOSTRI VIN, DOAR EI FAC LEGILE.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...