Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

VIDEO: Festivalul Dilema Veche: Comisarul european Dacian Cioloș la dezbaterea despre identități. Locale și europene!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Invitatul special al dezbaterii despre „Identități locale, identități europene”organizate sâmbătă în cadrul Festivalului Dilema Veche la Alba Iulia a fost un român care are în titulatura funcției sale cuvântul “european” – comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloș. Nu au reușit să provoace discuții prea interesante nici moderatorul Cristian Ghinea și nici ceilalți invitați, Eric Maurice (redactor sef presseurope.eu), Iulia Badea Gueritee (jurnalista presseurope.eu), Petre Iancu (jurnalist Deutsche Welle).

La evenimentul ce a avut loc în Amfiteatrul Universității „1 Decembrie 1918” au participat circa 200 de persoane. Printre acestea, mai mulți primari din județ, parlamentari, șefi din administarația locală și județeană.

Dacian Cioloș a vorbit cu naturalețe despre experiența sa ca reprezentant al României la nivel european, din punctul de vedere al asumării identității sale românești, și nu oricum, ci , în numele României.

Cristian Ghinea a spus că prezumția acestei dezbateri în acest loc este tocmai această cetate, construită de austrieci și rnovată acum de românipe bani europeni. Întrebat dacă se regăsește în această cetate, Petre Iancu a răspuns afirmativȘ “Mi s-a părut o treabă nemțească ceea ce s-a făcut aici. O treabă, o muncă extraordinară. Am fost impresionat de seriozitatea edililor de aici. Cinste lor !”.

 [nggallery id=162]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

LIVE VIDEO Candidații PNL Alba, lansați oficial în prezența președintelui PNL, Nicolae Ciucă și a lui Lucian Bode, în Piața Cetății din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Candidații PNL Alba, lansați oficial în prezența președintelui PNL, Nicolae Ciucă și a lui Lucian Bode, în Piața Cetății din Alba Iulia Candidații PNL Alba sunt lansați oficial miercuri, 8 mai 2024, în prezența președintelui PNL, Nicolae Ciucă și a lui Lucian Bode, în Piața Cetății din Alba Iulia. Evenimentul de lansare a candidaților PNL […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea