Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO/ Eduard Hellvig, la Alba Iulia: ”Orice discuție despre regionalizare este prematură”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prezent la Conferința Județeană a PNL Alba, secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, a declarat că în acest moment este prematur să se discute despre regiuni având în vedere că nu se poate organiza un referendum decât anul viitor, cel mai probabil odată cu alegerile prezidențiale.

Liderul liberal consideră că nu este atât de important care va sediul administrativ al unei regiuni ci îndeplinirea obiectivului regionalizării, respectiv gestionarea cât mai eficientă a resursei bugetare.

Eu cred că e o discuție falsă care sau unde va fi regiunea. Că va fi la Alba Iulia, la Brașov sau la Sibiu, sunt foarte multe patimi locale dar obiectivul regionalizării nu ține de stabilirea unei forme administrative, ci de o formă cât mai eficientă de gestionare a resursei bugetare. Ca atare, orice discuție care se poartă astăzi cu privire doar la locația efectivă a regiunii, după părerea mea este păguboasă pentru că scapă din vedere care sunt obiectivele regionalizării (…) Au început dezbateri la nivel național dar, ca să fim foarte corecți, nu avem încă o precizare foarte coerentă și foarte clară a modului cum vor arăta regiunile. În funcție de asta se vor putea stabili, apoi, capitalele regiunilor, pentru că dacă se va impune un accent mai mare pe zona de dezvoltare economică vor fi anumite criterii, dacă se va pune accent pe zona apartenenței culturale, se va pune accent pe alte localități. De aceea spun încă o dată, prioritar nu este numele orașului care va fi reședință de regiune, este prematură orice discuție despre capitale de regiuni și vreau să vă spun că până astăzi în USL nu s-a discutat nici măcar despre o singură regiune și unde va avea aceasta capitala”, a spus Hellvig.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea