Rămâi conectat

Ştirea zilei

Video DSP Alba: Incidența cazurilor de cancer în Alba. Cum a evoluat în ultimii ani și orașele cu cele mai multe cazuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
DSP Alba: Incidența cazurilor de cancer în Alba. Cum au evoluat în ultimii ani și orașele cu cele mai multe cazuri

În urma interesulul manifestat de către populație cu privire la incidența cazurilor de cancer la nivelul județului, s-a hotărât centralizarea datelor de către DSP Alba și secția de oncologie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, pentru a fi prezentate populației.

În graficele atașate regăsiți incidența cazurilor de cancer nou apărute la mia de locuitori. Procentele reprezintă numărul de cazuri noi, pe ani, la fiecare mie de locuitori ai unității administrativ-teritoriale. Spre exemplu, la o populație de 41.500 de locuitori ai unui oraș, pentru a afla numărul de cazuri nou apărute, cifra din tabel se va înmulți cu 41,5.

YouTube video

Cea mai mare incidenţă în România continuă să o aibă cancerul de plămâni (13,6%), urmat îndeaproape de cancerul colorectal (13,3%) şi de cancerul de sân (11,5%). Următoarele cancere, ca incidenţă, sunt cancerul de prostată (7,2%), cancerul de vezică urinară (4,7%), cancerul de stomac (4,4%), cancerul de ficat (4,3%), cancerul de col uterin (4,1%), cancerul de pancreas (3,8%) şi cancerul de uter (3%).

Numărul bolnavilor oncologici aflați în evidența secției din Alba Iulia este de ordinul miilor, dar nu toți sunt rezidenți în județul nostru.

Incidența cazurilor de cancer la 1000 de locuitori

Incidența cazurilor de cancer pe orașe si municipii raportate la procentul pe județ

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea