VIDEO/Divizia Infanterie 4 Gemina – Precizări despre împrejurările în care a murit militarul electrocutat în Gara Alba Iulia și măsurile luate de MApN

Paul Voicu - Primar 2020

După tragedia produsă vineri dimineața, în Gara din Alba Iulia, unde un militar a murit electrocutat, locotenent colonel Dan Crișan, ofițer de relații publice Divizia Infanterie 4 Gemina a ajuns la locul incidentului și a oferit detalii despre împrejurările în care s-a produs moartea bărbatului și despre măsurile care au fost luate de către MApN:

ELIT

Reprezentantul Diviziei Infanterie 4 Gemina a precizat că plutonierul Orosz Alexandru – militarul care și-a pierdut viața, era mecanic conductor la Complexul antiaerian Gepard din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană “POTAISSA”. El s-a electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica militară ce urmează să participe la Ceremonia de 1 Decembrie, aflată pe platforma feroviară.

Citește și FOTO/ VIDEO ȘOCANTE: Accident MORTAL în Gara din Alba Iulia: Un militar a murit ELECTROCUTAT, în timpul descărcării unor tancuri aduse pentru parada de 1 Decembrie

Mihail David - 2020

”În aceste zile, către Alba Iulia sunt îndreptate multe coloane de tehnică și de militari, pentru sărbătorirea zilei de 1 Decembrie. Fiindcă au tehnica mai grea și nu poate fi adusă pe roți, ei au adus-o cu trenul. A fost pur și simplu o manevră de debarcare a tehnicii. (…) O comisie de la Divizia 4 Infanterie Gemina investighează împrejurările accidentului. El a fost raportat Procuraturii Militare de la Cluj”, a declarat locotenent colonel Dan Crișan.

Citește și MApN: Rămas bun, camarade! Nu te vom uita niciodată! – Cine este militarul care și-a pierdut viața în tragedia de la Alba Iulia

El a refuzat să discute deocamdată despre măsurile luate privind deconectarea, sau nu, a liniei de înaltă tensiune, limitându-se să declare: ”Haideți să mergem pe detaliile tehnice care ne vor fi furnizate de cei în măsură să spună. Noi avem proceduri de debarcare, ele sunt înscrise în procedura noastră de operare pentru fiecare element de tehnică în parte. Nu este o procedură neobișnuită. (…) Detaliile tehnice a ceea ce s-a întâmplat vor fi comunicate după ce comisia își face partea tehnică de analiză”.

Reprezentantul Armatei a mai precizat că misiunea continuă, cele 4 tancuri vor participa la ceremonia militară organizată de 1 Decembrie, la Alba Iulia: ”Ne vom prezenta la ceremonie pentru a aduce omagiul nostru populației din Alba Iulia. Colegii probabil vor fi schimbați, pentru a nu crea o stare emoțională, vom vedea ce decizie va lua comandantul Diviziei în acest sens. Păcat de acest incident pe care cu toții îl regretăm!” a mai declarat purtătorul de cuvânt.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

ciclop 23 noiembrie 2018 at 17:01

Incompetenta conducatorilor militarilor care debarcau tancurile de pe vagoane au trimis un camarad la moarte.

In prealabil ar fi trebuit sa solicite Centrului de Electrificare Alba Iulia scoaterea de sub tensiune a liniei de contact care intocmea procedura de scoatere de sub tensiune a liniei de contact si admiterea la lucru a miliatrilor .

Incompetenta conducatorilor militarilor care debarcau tancurile de pe vagoane au trimis un camarad la moarte .

dumnezeu sa-l odihneasca !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...