Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO Diaspora Europeană la Alba Iulia, de 1 Decembrie: ”Suntem astăzi aici să trăim, să simțim românește”. Marș cu peste 300 de oameni și concert folcloric, de Ziua Națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Diaspora Europeană la Alba Iulia, de 1 Decembrie: ”Suntem astăzi aici să trăim, să simțim românește”. Marș cu peste 300 de oameni și concert folcloric, de Ziua Națională

Activiștii civici de la Diaspora Europeană au ajuns vineri 1 decembrie, la Alba Iulia, pentru a sărbătorii Marea Unire în capitala de sulfet a românilor. Aproximativ 300 de persoane, membri ai comunității internaționale, au plecat în marș din gara CFR în jurul orei 8.00.

Citește și: PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2023, Ziua Națională, la Alba Iulia

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Un moment inedit a avut loc la Monumentul Unirii, unde cele trei ansambluri au susținut un spectacol de muzică populară.

YouTube video

Cele trei ansambluri, respectiv Ansamblu Mlădițele Nehoiu reprezintă Muntenia, Ansamblul Datini trotușene din Dofteana Bacău, reprezintă Moldova, iar Șiriana din Șiria reprezintă Transilvania.

Citește și: LIVE VIDEO| 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia: Marșul Unirii a dat startul zilei. Oameni din toate colțurile țării, dar și din Diaspora au sosit în Cealaltă Capitală

”Am venit la Alba Iulia ca români, pentru că trebuie să fim alături de România și de poporul român. Mă bucur să fiu astăzi aici împreună cu ansamblul Șiriana, la acest minunat eveniment, la 105 ani de la nașterea României Mari, o Românie frumoasă, o Românie curată. Consider că noi șirienii suntem astăzi aici datorită faptului că înaintașii noștri au participat cu o delegație importantă aici la Alba Iulia în 1918.

YouTube video

Noi suntem aici pe urmele lor și ne bucură acest fapt. Aducem cu noi tradiția populară din zona noastră”, a declarat pentru ziarulunirea.ro primarul comunei Șiria.

”Ne bucurăm că am venit astăzi în capitala Marii Uniri, la Alba Iulia, la invitația fraților noștri din Diaspora Mare. Ne bucurăm că astăzi, în această zi sfțntă de 1 decembrie, suntem cei care reprezentăm Transilvania noastră frumoasă”, a transmis Garofița Popa, consilier județean în cadrul Consiliului Județean Arad.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională Bianca-Maria Grosu, elevă a Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut  Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă. Citește și: EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea