VIDEO: Deputatul Florin Roman împreuna cu doi colegi din PNL au tăiat o ”pamblică” la audierea ministrului propus la Educaţie. Valentin Popa a primit în dar o carte de gramatică
Trei parlamentari ai Partidului Naţional Liberal, între care și deputatul albaiulian Florin Roman, au tăiat, luni, o panglică în faţa lui Valentin Popa, ministrul propus la Educaţie, audiat la Comisia de învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, după ce în spaţiul public au apărut imagini cu acesta surprins când spune „pamblică”. Valentin Popa, propus ministrul Educaţiei Naţionale, a primit aviz pozitiv în comisia de specialitate din Parlament, cu 22 de voturi „pentru” şi 12 „împotrivă”.
După ce cei trei parlamentari liberali, printre care s-a numărat Florin Roman şi Radu Leureanu, au tăiat panglici în timp ce ministrul propus la Educaţie se prezenta în comisia de învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaţilor, un alt membru al comisiei a cerut preşedintelui de şedinţă să ia măsuri.
„Doamna preşedinte, dar conduceţi şedinţa sau ce faceţi?”, a întrebat cineva din sală
Apoi, Mihai Goţiu, parlamentar USR, i-a înmânat lui Valentin Popa şi o carte de gramatică.
După ce premierul desemnat, Viorica Dăncilă, şi-a anunţat componenţa Guvernului, pe Internet a apărut o înregistrare video cu Valentin Popa, propus pentru funcţia de ministru al Educaţiei, care face mai multe greşeli gramaticale. Printre altele, Popa vorbeşte despre ”pamblică”.
*Valentin Popa, despre „pamblică”: În Moldova, se foloseşte acest cuvânt, este un regionalism
Ministrul propus la Educaţie, Valentin Popa, a explicat, referitor la folosirea cuvântului „pamblică”, că acesta se foloseşte în această formă în zona Moldovei şi că este un regionalism.
„Recunosc că în ultimii 6 ani, de când am fost rector, am făcut dezacorduri, bâlbe, greşeli gramaticale, în general, datorate emoţiilor. Nu neg că am făcut în trecut astfel de greşeli. Cine nu mai greşeşte? Oare mai găsim o persoană publică care în ultimii ani să nu aibă astfel de dezacorduri? Afirm cu tărie că trebuie să am un limbaj perfect, mă voi strădui să îl am. Acel colaj nu a fost falsificat, nu am niciun motiv şi nicio dovadă să spun asta, dar am vrut să vă menţionez că acest lucru este posibil. Nu cred că este cineva în România care să dorească să îmi facă aşa rău”, a declarat Popa.
Ministrul propus la Educaţie a explicat şi de ce a folosit greşit forma cuvântului panglică.
„În ceea ce priveşte cuvântul «pamblică», în Moldova se foloseşte acest cuvânt, este un regionalism. Întotdeauna am vorbit aşa şi sunt mândru că sunt bucovinean şi voi folosi în continuare aceste regionalisme. Chiar dacă aici în Bucureşti am fost privit cu zâmbete”, a completat, în timpul audierilor, Valentin Popa.
Sursa: mediafax.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
O stradă din cartierul Ampoi III din Municipiul Alba Iulia va fi asfaltată și modernizată. Valoarea investiției
O stradă din cartierul Ampoi III din Municipiul Alba Iulia va fi asfaltată și modernizată. Valoarea investiției Administrația Municipiului Alba Iulia a lansat recent licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice pentru proiectul „modernizare strada Humulești din Municipiul Alba Iulia”. Valoarea totală a investiției este de 934.927,41 lei, fără TVA. Potrivit documentației, obiectivul de investiții […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 21 de ore
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 23 de ore
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată