VIDEO| De Ziua Internațională a Cărții pentru copii, o educatoare de la Grădinița nr.9 din Alba Iulia, le-a citit copiilor, online, o poveste despre Pete Motanul

De Ziua Internațională a Cărții pentru copii, o educatoare de la Grădinița nr.9 din Alba Iulia, le-a citit copiilor, online, o poveste despre Pete Motanul.

Data de 2 aprilie marchează Ziua Internațională a Cărții pentru copii. Deși sunt închise grădinițele și școlile, copilașii sunt în permanentă legătură cu dascălii lor în mediul online și se încurajează reciproc.

ELIT

Astăzi, fiind Ziua Internațională a Cărților pentru copii, este un bun prilej să le citim povești. O educatoare a vrut să-și înveselească copilașii de la Grădinița cu p.p. nr. 9 din Alba Iulia, citindu-le o poveste despre personajul lor preferat, Pete Motanul!

Din 1967, pe 2 aprilie, ziua de naştere a scriitorului Hans Christian Andersen, se organizează Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii, cu intenţia de a promova literatura pentru copii şi de a stimula dorinţa de lectură a celor mai mici cititori.

Anual, la nivel internațional, evenimentul este patronat de o țară membră a International Board on Books for Young People (IBBY), care decide asupra unei teme și invită un autor de prestigiu din țara gazdă să scrie un mesaj copiilor lumii, dar și un ilustrator care să realizeze un poster. Aceste mesaje şi materiale sunt folosite pentru a promova cărțile și lectura.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...