VIDEO| De la 1 septembrie se REDESCHID restaurantele, teatrele și cinematografele: Anunțul premierului Orban

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

De la 1 septembrie, se vor redeschide restaurantele în spații închise, precum și teatrele și cinematografele, urmând a fi permise și concertele în spațiu închis a anunțat Ludovic Orban, joi seara, în ceea ce ar putea fi ultima sa ședință de guvern înainte de votul pe moțiunea de cenzură programat luni.

”Astăzi, în pauza pe care o vom face după prezentarea actelor normative, vom adopta în CNSU decizia pe care trebuie să o transpunem ulterior în hotărâre de Guvern, până la data de 1 septembrie, privitoare la deschiderea activităţilor culturale în spaţii închise, de la data de 1 septembrie. E vorba de spectacole, teatru, concerte, cinematografe. De asemenea, va trebui să adoptăm regulile privind reluarea activităţii pentru restaurante în spaţii închise – restaurante ale hotelurilor, ale motelurilor şi pensiunilor, în hotărârea CNSU, care va fi transpusă în Hotărâre de Guvern până la 1 septembrie.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Declarațiile premierului Ludovic Orban la începutul ședinței de guvern din 27 august

Declarațiile premierului Ludovic Orban la începutul ședinței de guvern din 27 august#GuvernulRomaniei #LudovicOrban #sedintadeguvern

Publicată de Guvernul României pe Joi, 27 august 2020

În cazul activităţilor culturale va trebui emis un ordin comun, care trebuie deja pus în dezbatere publică, de mâine. Ordin comun Ministerul Culturii cu Ministerul Sănătăţii. Iar în privinţa activităţilor de servire a mesei în spaţii închise, de asemenea, va trebui un ordin comun ministrul Sănătăţii – ministrul Economiei şi preşedintele ANSVSA. Va trebui să asigurăm nişte reguli care să reducă la maximum posibil riscul de răspândire a virusului odată cu reluarea acestor activităţi şi sunt convins că reglementările vor fi clare, astfel încât să poată să fie respectate. Fac un apel la responsabilitatea tuturor instituţiilor, agenţilor economici care îşi vor relua activităţile să fie parteneri cu noi în asigurarea respectării regulilor, astfel încât să nu existe o creştere a numărului de infectări.”, a precizat Ludovic Orban.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419