Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

VIDEO. De câte bilete gratuite de tratament balnear pot beneficia pensionarii și asigurații în acest an. Situația în Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

De câte bilete gratuite de tratament balnear pot beneficia pensionarii și asigurații în acest an

Guvernul a stabilit că numărul de bilete gratuite pentru anul acesta să fie de aproximativ 60.000. Ministerul Muncii și Protecției Sociale a lansat în dezbatere publică un Proiect de Hotărâre a Guvernului privind acordarea prestaţiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2020.

Astfel, numărul biletelelor acordate prin Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), pentru pensionarii și asigurații care au nevoie de tratament pentru diverse probleme medicale, este cu aproape 300 mai mare decât cel acordat în anul anterior, 2019, când autoritățile au stabilit să 59.622 de bilete.

Pentru anul 2020, proiectul de Hotărâre a Guvernului, prevede acordarea a 59.926 de bilete de tratament balnear, care vor fi repartizate pe maximum 19 serii de trimitere, așa cum s-a procedat și în anul 2019. Prima dintre serii va fi chiar în această lună.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Mirela Goronea, directorul executiv adjunct de la Casa Județeană de Pensii Alba ne-a transmis faptul că, momentan, nu se cunoaște numărul de bilete alocate pentru fiecare serie, dar se pot face mențiuni că, se pot primi bilete, pentru stațiunile unde Casa Națională de Pensii Publice are hoteluri, acestea fiind: 1 Mai, Boziaș, Covasna și Olănești.

YouTube video

Pentru restul stațiunilor reprezentații Caselor de Pensii au transmis că se așteaptă încheierea unui contract între Casa Națională de Pensii Publice și prestatorii de servicii.

Proiectul a fost adoptat de Guvern în ședința de marți, iar pentru a se aplica mai este nevoie de un singur pas, acesta fiind publicarea în Monitorul Oficial.

Persoanele îndreptățite să beneficieze de bilete de tratament vor putea obține un singur astfel de bilet. Durata sejurului va fi de 16 zile, iar a tratamentului balnear, de 12 zile. Distribuirea biletelor se va face de către CNPP, prin casele teritoriale de pensii.

Pe langă biletele acordate prin CNPP, alți operatori economici interesați ar putea oferi bilete pentru cei care dovedesc că au nevoie de tratament balnear. Numărul final se va stabili după atribuirea contractelor, în funcție de prețurile ofertate pe bilet.

Potrivit site-ului CNPP, numai anumite categorii de persoane pot beneficia de bilete de tratament. Este vorba despre cei asigurați în sistemul public de pensii și pensionarii din acest sistem, precum și despre cei care au dreptul la aceste bilete printr-un act normativ special.

Pentru a beneficia de biletele de tratament, persoanele în cauză trebuie să prezinte mai multe acte și anume:

  • cererea tip de acordare a biletului de tratament;
  • actul de identitate (copie);
  • talonul de plată a pensiei (original sau copie);
  • biletul de trimitere – formular cu regim special, unic pentru serviciile medicale de recuperare-reabilitare acordate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare, eliberat de către medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate (copie, cu prezentarea actului original);
  • programul de recuperare (copie, cu prezentarea actului original).

Proiectul de HG nu se aplică încă, deoarece pentru a intra în vigoare, acesta trebuie să fie publicat în Monitorul Oficial.

Surse: avocatnet.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Șapte familii din comuna Ciugud sărbătorite la împlinirea a 50 de ani de căsătorie: Nuntași, „ceterași”, voia bună și armonie ca la sat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șapte familii din comuna Ciugud sărbătorite la împlinirea a 50 de ani de căsătorie: Nuntași, „ceterași”, voia bună și armonie ca la sat Șapte familii din comuna Ciugud au fost sărbătorite marți, 28 mai 2024, la împlinirea a 50 de ani de căsătorie, cu nuntași, „ceterași”, voia bună și armonie ca la sat. ”La Ciugud, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea