VIDEO| Daniel Breaz, Ministrul Culturii: „Consider că Eminescu este practic cel mai mare poet CARE l-a dat România „

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Daniel Breaz, Ministrul Culturii, a vorbit la Digi24 despre ce reprezintă pentru el „ca român, ca și cadru didactic” poetul Mihai Eminescu. Exprimarea demnitarului, care este licențiat în matematică, a lăsat, însă, de dorit.

„Pentru mine ca om, ca român, pot să spun, ca și cadru didactic….eu consider, așa cum consideră foarte multă lume, că este practic cel mai mare poet CARE l-a dat România, cel puțin până în momentul de față (corect „pe care l-a dat” – n.r.). O operă extraordinară”, a spus ministrul Culturii.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Daniel Breaz s-a arătat iritat atunci când a fost întrebat dacă are în minte niște versuri de Mihai Eminescu și dacă le poate recita și a făcut mai multe cacofonii.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Citește și: Mihai Eminescu, date biografice: Viaţa şi opera poetului naţional

Daniel Breaz: Una dintre poeziile care cred că este în mintea fiecărui român e Luceafărul. Bine, nu toată, că nu știu câți dintre români pot să reproducă această poezie. Este extrem de lungă. Cred că câteva versuri din Luceafărul există în mintea fiecărui român.

Cosmin Prelipceanu: Și cu ce semnificație? Dacă ne și spuneți versurile…

Daniel Breaz: Acum ce facem aici? Suntem la o oră de română, în care să fac comentariul literar al versurilor?

Cosmin Prelipceanu: V-am spus că vrem să ajungem la Daniel Breaz omul.

Daniel Breaz: Da, îmi place să citesc, îmi place să citesc poezie, îmi place să citesc și un roman bun, dar niciodată nu am fost omul care să facă comentarii literare.

Cosmin Prelipceanu: Ne spuneți câteva versuri din Eminescu? Importante pentru dumneavoastră.

Daniel Breaz: Pot să vă spun un singur vers. Suntem aici la o oră de limba română sau la un examen de bacalaureat? Pot să spun un vers, atâta vreau să spun, ca să vă satisfac și dumneavoastră plăcerea sau dorința de a vedea dacă cunosc un singur vers: Cobori în jos, luceafăr blând.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

11 Comentarii

Fibonacci 15 ianuarie 2019 at 11:11

Un semidoct propulsat unde nu-si are locul! Oare nici acum nu realizează lumea cu cine are de-a face?

Cetateanu' hapolitic 15 ianuarie 2019 at 14:33

Cum dom’le? Sa-l denigrati astfel pe „marele” profesor, universitar si doctor, ce facem aici? Comentarii? Literare?
E de ajuns! El e RECTOR … ales … si MINISTRU … numit! Matematician de clasa internationala si cititor de romane … si poezii! De ce nu l-ati intrebat care a fost ultimul roman citit?
Hai bah, sorosistilor, ca omu’ se devoaleaza singur, se auto-deconspira; el e mai citit „decat” dancila veorica, dan carmen si dragnea liviu la un loc!

Danciloza ministrilor psd: 15 ianuarie 2019 at 15:01

Breaz se inscrie cu dezinvoltura in linia valorica stabilita de predecesorii „genunche” si „pamblica”..

ciclop 15 ianuarie 2019 at 15:43

NU CENZURATI !!!!CHIAR DACA ESTE VORBA DESPRE UN CONCITADIN AL DVS. !!!NU CENZURATI !!!!CHIAR DACA ESTE VORBA DESPRE UN CONCITADIN AL DVS. !!!NU CENZURATI !!!!CHIAR DACA ESTE VORBA DESPRE UN CONCITADIN AL DVS. !!!NU CENZURATI !!!!CHIAR DACA ESTE VORBA DESPRE UN CONCITADIN AL DVS. !!!NU CENZURATI !!!!CHIAR DACA ESTE VORBA DESPRE UN CONCITADIN AL DVS. !!!NU CENZURATI !!!!CHIAR DACA ESTE VORBA DESPRE UN CONCITADIN AL DVS. !!!
ESTE VORBA DESPRE MINISTRUL breaz !!

Dn 15 ianuarie 2019 at 17:34

Rar mi-a fost dat să văd atât de mulți agramați. Cum Dumnezeu au ajuns oamenii ăștia sa conducă universități (vezi fostul ministru al educației ), societăți, instituții și alte forme de organizare ale statului și societății. Îmi plâng de mila ca trebuie să supraviețuiesc în această țară.

Obrejanu 15 ianuarie 2019 at 17:40

Lipsă crasă de educație. Ce caută ăsta la acest minister.Ar trebui să facă naveta Obreja.

Gogu 15 ianuarie 2019 at 19:59

Ce simplu este sa „bagi batul prin gard”.Ma intreb cati dintre acesti critici vehementi se ridica la valoarea intelectuala a acestui om?

Eroare, Gogu 16 ianuarie 2019 at 17:23

Breaz e acum membru in guvernul Dancila, Veorica fiind cea care da tonul gafelor de toate felurile si de toate calibrele ajungand de rasul curcilor. Valoarea intelectuala a lui Breaz va fi mereu umbrita de „renumele” sefei iar gafele CARE le mai face si el vor confirma linia in care s-a inscris acest guvern de agramati si incompetenti, umili supusi ai infractorului Dragnea..

Obrejanu 16 ianuarie 2019 at 13:44

Răspuns pentru DN.Cum au ajuns ăstia să conducă universități? Impinsi din spate cu suturi in …..!Cât despre ce a citit in ultimul timp?Poate mesajele de pe telefon. Credeti că cei din universitate il apreciază? Cunoasteti atmosfera creeată de acest inchipuit savant?Urmăriti ce va lăsa după expirarea mandatului!!!!!!O instituție falimentară.

Fibonacci 17 ianuarie 2019 at 9:43

Pentru Gogu! Este primul ministru la cultură cu IQ din două cifre!!!!!

gopo 17 ianuarie 2019 at 11:42

@gogu – se prea poate sai dreptate dar când ajungi intr-o asemena funcție trebuie sa fii conștient ca ti se anallizeaza fiecare expresie, ficare cuvânt, nu este un neica nimeni de pe stradă ,este ministru- și incă ministrul culturii

Comentariile sunt oprite