Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO Curcubeu de Ziua Națională, pe cerul orașului Alba Iulia. Imagini inedite, în prima zi de decembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Curcubeu de Ziua Națională, pe cerul orașului Alba Iulia. Imagini inedite, în prima zi de decembrie

Un curcubeu superb a apărut pe cerul orașului Alba Iulia, vineri, 1 decembrie, de Ziua Națională. Este un fenomen destul de rar întâlnit în sezonul de iarnă.

În plină iarnă, cei prezenți la Alba Iulia pentru a sărbători Ziua Națională au avut parte de o priveliste spectaculoasa. După ploaia de noaptea trecută, de dimineață s-a format un curcubeu care a rămas pe cer mai bine de jumătatate de oră.

Oamenii au fost surprinși, mai ales că formarea fenomenului meteo este un lucru mai puțin obișnuit în luna decembrie. Meteorologii spun că totul depinde de anumite condiții favorabile formării unui curcubeu.

YouTube video

Curcubeul este un fenomen optic și meteorologic atmosferic ce se manifestă pe cer odată cu apariția un spectru în forma unui arc colorat în momentul în care lumina puternică a soarelui aflat aproape de orizont se refractă în picăturile de apă din atmosferă.

Culorile vizibile ale curcubeului sunt: roșu, orange, galben, verde, albastru, indigo și violet.

ROGVAIV scris deseori și R.O.G.V.A.I.V ori Rogvaiv este un acronim ce provine de la culorile vizibile ale curcubeului. ROGVAIV reprezintă o formulă mnemotehnică (un ansamblu de tehnici care fac mai ușoară memorarea unor date, folosindu-se de lanțuri de asociații mentale, rime, conversiuni ori asonanțe) pentru a reține mai ușor culorile și ordinea lor din spectrul vizibil.

Conform mitologiei grecești, curcubeul o simbolizează pe zeița Iris, iar incașii credeau că acest fenomen natural multicolor era un dar de la Zeul Soare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Care este orașul din țară unde poți achiziționa o garsonieră cu banii unei mașini second-hand. Trai ieftin și locuri de muncă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Care este orașul din țară unde poți achiziționa o garsonieră cu banii unei mașini second-hand. Trai ieftin și locuri de muncă Prețurile apartamentelor în marile orașe sunt extrem de ridicate, chiar și în cazul locuințelor de la periferie, însă în unele locuri din România există garsoniere la prețuri decente. Un loc în care poți plăti, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea